Απεργία των πιλότων της Lufthansa την Τετάρτη

Η κινητοποίηση θα έχει 24ωρη διάρκεια κι αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις πτήσεις εσωτερικού όσο και αυτές του εξωτερικού

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa προκήρυξαν απεργία για μεθαύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους Vereinigung Cockpit (VC), κλιμακώνοντας την πίεση εν μέσω της μακρόχρονης διένεξης για τα μισθολογικά τους με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα.

Η κινητοποίηση των χειριστών της Λουφτχάνσα θα έχει 24ωρη διάρκεια κι αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις πτήσεις εσωτερικού όσο και αυτές του εξωτερικού, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Η προκήρυξη της απεργίας ανακοινώθηκε μετά την κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση του αερομεταφορέα και το συνδικάτο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τα δύο μέρη προσπαθούν να καταλήξουν σε μια νέα συλλογική σύμβαση από το 2012 και το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 3,7% κατά μέσον όρο για την επόμενη πενταετία.

Η Λουφτχάνσα αντιπροτείνει αυξήσεις μισθών 2,5%, που το συνδικάτο των χειριστών θεωρεί πως αποτελεί ουσιαστικά πάγωμα των αποδοχών τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...