Μία αξέχαστη βραδιά: Κοιμηθείτε σε φέρετρο στο κάστρο του Δράκουλα!

Οι ατρόμητοι τυχεροί που θα κερδίσουν στον διαγωνισμό θα περάσουν μία νύχτα σε ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου

«Απαγορεύονται το σκόρδο και τα αντικείμενα με μυρωδιά σκόρδου, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων», αναφέρουν ρητώς οι κανόνες στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας. Ένα κάστρο στο οποίο θα έχουν την… τύχη να φιλοξενηθούν για μία νύχτα δύο τυχεροί που θα κερδίσουν στον διαγωνισμό που διοργανώνει η υπηρεσία ενοικίασης Airbnb για την 31η Οκτωβρίου, με αφορμή τη γιορτή του Halloween.

Οι δύο αυτοί τυχεροί θα είναι οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, από τότε που το κομμουνιστικό καθεστώς εκδίωξε τους ιδιοκτήτες του, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων. Και φυσικά, για να είναι πλήρης η εμπειρία τους, δε θα κοιμηθούν σε κρεβάτια, αλλά σε… φέρετρα επενδυμένα με βελούδο, στην κρύπτη του ίδιου του θρυλικού Κόμη Δράκουλα – και φυσικά, θα είναι εντελώς μόνοι τους!

Και όχι μόνο αυτό: οι… ατρόμητοι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στους δαιδαλώδεις σκοτεινούς διαδρόμους του κάστρου, απ’ όπου θα βγουν μέσω ενός μυστικού περάσματος στη μεγάλη τραπεζαρία, όπου θα τους περιμένει ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, παρασκευασμένο με παραδοσιακό τρόπο, ακριβώς όπως το περιγράφει στο θρυλικό βιβλίο του (που δημιούργησε και τον σχετικό θρύλο του Δράκουλα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα) ο Μπραμ Στόκερ: «Ένα πλούσιο, ενισχυτικό για το αίμα γεύμα με μοσχαρίσιο robber steak (σ.σ. σουβλάκι με κομμάτια μοσχαριού, μπέικον και κρεμμυδιού) και κοτόπουλο με πάπρικα».

«Το κάστρο Μπραν είναι εκεί που γεννήθηκε ο θρύλος του Δράκουλα, και έχω πολλές ιστορίες να μοιραστώ καθώς θα καθοδηγώ τους επισκέπτες μέσα από τα σκοτεινά μυστικά περάσματα του κάστρου για μία προσωπική αποκάλυψη των πολλών μυστηρίων», δήλωσε στο Reuters ο Ντάκρ Στόκερ, απόγονος του Μπραμ Στόκερ, που θα παίξει το ρόλο του Τζόναθαν Χάρκερ, ενός από τους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου.