“Απογειώθηκε” τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Με ιστορικά ρεκόρ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

"Απογειώθηκε" και τον μήνα Μάρτιο η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 17,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση έφτασε τους 1,29 εκατ. επιβάτες, με τους επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού να παρουσιάζουν δυναμική άνοδο κατά 26% και 11,9% αντίστοιχα. Ανοδικά κινήθηκαν οι Έλληνες επιβάτες, που ενισχύθηκαν κατά 16%, και οι ξένοι ταξιδιώτες κατά 18%.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνηση να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της για τους συγκεκριμένους μήνες, φθάνοντας τα 3,45 εκατ. επιβάτες, που αντιστοιχούν σε άνοδο 15,7%, και κάθε έναν από τους μήνες του τριμήνου να ξεπερνά τα προηγούμενα ρεκόρ του.

Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, με 1,4 και 2,05 εκατ. αντίστοιχα, με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου τα 2 εκατ. επιβάτες. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 15% και 17% αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο η κίνηση ενισχύθηκε κατά 11,9%, τον Φεβρουάριο κατά 18,2% με την κίνηση του εσωτερικού να αυξάνεται με ρυθμό 16,5% τον πρώτο μήνα και 26,6% το δεύτερο μήνα του 2015, και το εξωτερικό δίκτυο να προσελκύει 9% και 12,8% περισσότερους επιβάτες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 34.921, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 10,2%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 8,4%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...