Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Mount Athos Area Gourmet 2013

Για τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας προετοιμάζεται και πάλι η περιοχή του Άθω – το «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής – που θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου.

Το Mount Athos Area Gourmet 2013 ξεκίνησε την προβολή του προγράμματος του από την Αθήνα, που φέτος γίνεται και με τη συνεργασία του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γαστρονομίας που στόχο έχει την ανάδειξη και την προβολή των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, τη δημιουργία γαστρονομικού branding, την καθιέρωση του προορισμού ως γαστρονομικού και την προώθηση του οινοτουρισμού.

Η επικεφαλής της διοργάνωσης, διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου, εξήγησε ότι το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει πέντε θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες, που αναδεικνύουν τις επί μέρους γαστρονομικές επιρροές της περιοχής: Την αρχαιοελληνική κουζίνα, την καθαυτό τοπική (που βασίζεται στην εν γένει παραγωγή του αγιορείτικου κόλπου),τη μοναστηριακή, την προσφυγική και τη μεσογειακή. Αναφέρθηκε δε στο χαρακτήρα της διοργάνωσης, η οποία βασίζεται μόνο στη χρήση της πρωτογενούς τοπικής παραγωγής και ενισχύει τις γαστρονομικές - οινολογικές γιορτές του δρόμου και των λιμανιών. Δημιουργεί δε γαστρονομικά και οινολογικά προγράμματα, αναβιώνει γαστρονομικά έθιμα και προσφέρει υπέροχα παραδοσιακά ή gourmet menu, που συνοδεύονται πάντα από τοπικά - αγιορείτικα κρασιά, δημιουργώντας χρόνο με το χρόνο ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό brand name.