Εικονική περιήγηση στο Δήμο Χερσονήσου

Μια εικονική περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος προσφέρει ο Δήμος Χερσονήσου, ολοκληρώνοντας ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό έργο.

Μέσω virtual tour – 360 μοιρών, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μέχρι στιγμής 73 εικονικές περιηγήσεις, που καλύπτουν όλες τις δημοτικές ενότητες της Χερσονήσου.

Η εικονική περιήγηση είναι ουσιαστικά μια σύνθεση πολλών φωτογραφιών, οι οποίες με την κατάλληλη επεξεργασία και το λογισμικό δημιουργούν μια εικόνα 360 Χ 360. Υπάρχει η δυνατότητα κίνησης του κέρσορα του ποντικιού προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς και η χρήση ζουμ σε σημεία ενδιαφέροντος.

Το όλο πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη του Δήμου, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι προορισμοί που προσφέρουν εικονική περιήγηση, δέχονται μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών επισκεπτών και αναδεικνύουν καλύτερα τα σημεία ενδιαφέροντος τους.

Παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες, χωριά και φυσικό περιβάλλον “ζωντανεύουν” στην οθόνη του υπολογιστή.

Όλες οι εικονικές περιηγήσεις έχουν υλοποιηθεί πάνω σε χάρτες, ώστε να είναι εύκολο για τους χρήστες να βρίσκουν το κάθε μέρος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία 360cities.net, που έχει επιμεληθεί πάνω από 10.000 εικονικές περιηγήσεις σε όλο τον κόσμο και 500 στην Κρήτη.

Μέσα από το 360cities.net, οποιαδήποτε επιχείρηση δραστηριοποιείται στο Δήμο Χερσονήσου έχει τη δυνατότητα κάνοντας αντιγραφή ενός συγκεκριμένου κώδικα να βάλει μια ή όλες τις εικονικές περιηγήσεις στο εταιρικό της δικτυακό χώρο χωρίς κανένα κόστος.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: “Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης, μέσα από το οποίο με πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις επιδιώκεται η αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ώστε να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν στοιχεία του οικοπολιτιστικού αποθέματος, τα οποία θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας”.