Ανακαλύψτε την δική σας Μήλο!

Μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, ιδανική για απαιτητικούς ταξιδιώτες, υπόσχεται να προσφέρει η πανέμορφη Μήλος, μέσω ενός νέου τουριστικού brand, του Miloterranean Geo Experience.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, το οποίο με χορηγό την S&B, προχώρησε στην αξιοποίηση της μοναδικής ηφαιστειακής προέλεσης του τοπίου και τη σπάνια γεωλογία του, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Το Miloterranean Geo Experience φέρνει μια νέα διάσταση στην έννοια των παραδοσιακών διακοπών, αφού η Μήλος, πέρα από καλοκαιρινός προορισμός, θα εξελιχθεί σε ένα νησί, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν μια «κρυφή» Μήλο, με πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν, που διαμόρφωσε το ξεχωριστό της φυσικό περιβάλλον. Μέσα από 7 λεπτομερώς χαρτογραφημένες διαδρομές, που συνοδεύονται από επιμελημένα επεξηγηματικά κείμενα, ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στις σπάνιες φυσικές ομορφίες του νησιού, ανακαλύπτοντας σημεία, που θα τον εντυπωσιάσουν. Γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι και ιστορικοί ένωσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε πρωτόγνωρες πτυχές αυτού του Κυκλαδίτικου τοπίου, αποσκοπώντας, πέρα από την ανάδειξη της γεωλογικής ιδιαιτερότητας του νησιού της Μήλου σε διεθνές επίπεδο, στη δημιουργία μίας ολοκαίνουργιας βιωματικής εμπειρίας.

Στην παρουσίαση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, έγινε κατανοητό πώς ένα τουριστικό brand, μπορεί να πλέξει επιστήμες, όπως η γεωλογία και η αρχαιολογία, τόσο σφιχτά, που πλέον η περιήγηση και η γνώση θα αποκτησούν μια νέα ονομασία, Miloterranean Geo Experience. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, παρευρέθησαν φορείς της πολιτείας, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τουριστικής κοινότητας, προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και των επιστημών, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και πολυπληθές κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μήλου Γ. Δαμουλάκης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. Όπως επεσήμανε και η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΜΜΜ, κα Νικόλ Κυριακοπούλου: «Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ανανεώνεται συνεχώς, καινοτομεί και εκπαιδεύει. Η νέα πρωτοβουλία, το Miloterranean Geo Experience, προέκυψε από παραίνεση των ίδιων των επισκεπτών της Μήλου, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και τις συνεχείς ερωτήσεις τους μας ώθησαν στη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου τρόπου ξενάγησης στα μέρη γεωλογικού, βιομηχανικού και μεταλλευτικού ενδιαφέροντος».

Στο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της S&B, κ. Θωμάς Ανδρουλάκης τόνισε: «Στηρίζοντας το Miloterranean, η S&B αποδεικνύει στην πράξη ότι νοιάζεται για την αμοιβαία και ισόρροπη ανάπτυξη της τουριστικής και της εξορυκτικής βιομηχανίας της Μήλου και μάλιστα σε μια δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία».