Τιμή εισιτηρίου ανάλογα με το σωματικό βάρος

Είναι δυνατόν το σωματικό βάρος ενός επιβάτη να καθορίζει την τιμή του εισιτηρίου του; Για την εταιρεία Samoa air είναι.

Αν και το θέμα των υπέρβαρων έχει συζητηθεί πολλές φορές σε διεθνή forum των αεροπορικών εταιρειών, κανείς ίσως δεν θα περίμενε από μια από αυτές να χρεώνει τους πελάτες της, ανάλογα με το βάρος των αποσκευών τους και το βάρος που ζυγίζουν οι ίδιοι. Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος είναι λεπτός ή έχει περισσότερα κιλά. Όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να ζυγιστούν πριν από την πτήση και να δηλώσουν τα κιλά τους όταν αγοράσουν τα εισιτήρια έτσι ώστε να πληρώσουν ένα ποσό ανά κιλό ανάλογα με το βάρος τους.

Η τιμή εξαρτάται επίσης και από τη διάρκεια της πτήσης. Στο check-in θα πρέπει να γίνεται έλεγχος και για την περίπτωση που κάποιος έχει διαστρεβλώσει το μέγεθος του. Μάλιστα η εταιρεία στην σελίδα της στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι η παραπάνω πολιτική είναι απόλυτα δίκαιη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Samoa air τόνισε ότι το νέο σύστημα πληρωμής θα ευαισθητοποιήσει πολλούς στο θέμα του βάρους, ειδικά τους κατοίκους της περιοχής που έχει μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας. Επίσης, το βάρος και η ασφάλεια είναι πιο στενά συνδεδεμένα με τα μικροσκοπικά αεροπλάνα της εταιρείας, από ό, τι για τα σκάφη πολλών άλλων αερομεταφορέων. Η απόφαση καθιστά επίσης ένα εμπνευσμένο κομμάτι του μάρκετινγκ, αφού η εκτεταμένη αναφορά στην Σαμόα αναμένεται να δώσει τόσο στην αεροπορική όσο και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μια αξιοπρεπή ώθηση.

H Samoa air έχει έδρα το νησί Σαμόα που βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό και εκτελεί πτήσεις στα γειτονικά νησιά.