Άρθρο – ύμνος της Ηuffington Ρost στην ελληνική διατροφή

Ένα άρθρο – ύμνο στην ελληνική γαστρονομία δημοσιεύει η Ηuffington Ρost, εκθειάζοντας τη μεσογειακή διατροφή των Ελλήνων και απαριθμώντας 16 λόγους που αποδεικνύουν ότι “οι Έλληνες ζουν καλύτερα”, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να ευχαριστήσει κανείς τους Έλληνες, αφού άνοιξαν το δρόμο σε μεγάλα φιλοσοφικά μυαλά, προωθώντας την πνευματική ανάπτυξη, έδωσαν στον υπόλοιπο κόσμο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά την δημοκρατία.

Τονίζει ακόμα ότι “οφείλουμε πολλά για το ποιοι είμαστε στην Ελλάδα” και “είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά”, όπως και για την φέτα!

Με αυτή τη διαπίστωση το δημοσίευμα συνεχίζει με διθυραμβικά σχόλια για την ελληνική διατροφή, την οποία “καμιά χώρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί” και μιλά για το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί και τους μεζέδες.

Σας παρουσιάζουμε τους 16 λόγους, που σύμφωνα με την Ηuffington Ρost η Ελλάδα υπερτερεί στην διατροφή σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

1. Δύο λέξεις: ψητό τυρί

Στην Ελλάδα, το τυρί που ψήνεται στη σχάρα είναι γνωστό ως σαγανάκι. Είναι ένα κίτρινο τυρί, συνήθως γραβιέρα, που έχει ένα υψηλό σημείο τήξης, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί σε στέρεη μορφή όταν τηγανιστεί. Το εξωτερικό του γίνεται τραγανό και στο εσωτερικό λιώνει. Είναι ουσιαστικά αυτό που κάθε τυρί θα ήθελε να είναι. Αλλά οι Έλληνες δεν σταματούν εκεί. Έχουν επίσης το χαλούμι, ένα τυρί που ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται πάνω από σαλάτες ή με καρπούζι. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε τα.

2. Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ

Τον έκαναν πρώτοι και τον κάνουν καλύτερα από όλους.

3. Έχουν μετατρέψει τη χρήση του ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι

Δεν θα καταφέρουμε ποτέ να τους το ανταποδώσουμε.

4. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερες σαλάτες, οπότε μην το δοκιμάσετε καν

Η ελληνική σαλάτα έχει ό, τι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο φυσικά. Έτσι, όλοι εσείς που φτιάχνετε σαλάτες μπορείτε απλά να πάτε σπίτι σας.

5. Το κρασί έρχεται πρώτο, το νερό δεύτερο

Το κρασί δεν καταναλώνεται μόνο σε γιορτές και αργίες, Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το κρασί αποτελεί ένα σημαντικό μέρος την καθημερινής τους διατροφής, όπως όπως και το ελαιόλαδο.

6. Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα

Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού, όταν έχετε φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν ότι μπορείτε να τη συνδυάσετε με σχεδόν τα πάντα.

7. Αυτό είναι επιδόρπιο

Γεια σας , λουκουμάδες! Πρόκειται για ένα ελληνικό ντόνατ εμποτισμένο με μέλι, το οποίο σερβίρεται σε ειδικές περιπτώσεις. Είναι ακόμα καλύτεροι από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Στην αρχαία Ελλάδα οι τηγανητές μπάλες ζύμης δίνονταν στους νικητές των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό αποδεικνύει πόσο ιδιαίτεροι είναι οι λουκουμάδες.

8. Έχουν ανεβάσει το επίπεδο του φαγητού σε άλλο επίπεδο

Δεν μιλάμε για φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες, αλλά για μικρά πιλατα με τραγανά αγγούρια, ψητό χταπόδι, σαγανάκι, μικρά κεφτεδάκια και τόσα άλλα. Είναι γνωστά ως μεζές και συνδυάζονται σχεδόν πάντα με ούζο, κρασί ή μπύρα.

9. Δεν αφήνουν τα πλοκάμια να τους τρομάξουν

Και γι ' αυτό τους είμαστε ευγνώμονες. Γιατί όταν οι Έλληνες ψήνουν το χταπόδι στη σχάρα, το μετατρέπουν σε κάτι που το βλέπαμε μόνο στα όνειρα μας.

10. Κανενός η ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο και φύλλο 

Κάθε στρώμα φύλλου είναι βουτυρωμένο και κάθε φύλλο κρούστας είναι τυλιγμένο σε πολλά στρώματα. Η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς είναι δύο από τα καλύτερα τους.

11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του γεύματος

Επειδή ξέρουν ότι είναι το καλύτερο μέρος της κάθε ημέρας, έτσι δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος για να βιαστεί κάποιος.

12. Το τζατζίκι είναι το κέτσαπ τους

Φτιαγμένο από γιαούρτι, γι 'αυτό και υγιές, αλλά και αγγούρια, σκόρδα, άνηθο ή δυόσμο, το τζατζίκι σερβίρεται μαζί με κρεατικά και μεζέδες.

13. Ξέρουν ότι τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια

Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική και το φαγητό είναι σημαντικό. Έτσι, το οικογενειακό φαγητό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

14. Το μέλι ρέει άφθονο, περισσότερο από ότι το κρασί στην Ιταλία

Στα επιδόρπια και πάνω από το γιαούρτι, το μέλι τους προέρχεται κυρίως από το νέκταρ οπωροφόρων και εσπεριδοειδών.

15. Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες, όπως ελιές και σταφύλια

Για την παραγωγή ελαιόλαδου και κρασιού φυσικά.

16. Γιαούρτι

Που θα ήμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Αλλά ενώ τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα το απολαμβάνουν ως επιδόρπιο με μέλι.