Πώς θα έχετε την καλύτερη εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο σας

Οι ρεσεψιονίστ ξενοδοχείων, είναι αναμφισβήτητα τα άτομα που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Από μια καθυστερημένη αναχώρηση, μέχρι το χαλασμένο κλιματιστικό, ο ρεσεψιονίστ μετατρέπεται σε από μηχανής θεός, που θα τα λύσει με τον καλύτερο τρόπο. Μάθετε τα μυστικά τους, που θα αποτελέσουν χρήσιμες συμβουλές για την επόμενη διαμονή σας και μπείτε για λίγο στη θέση τους.

• Για να πετύχετε μια καλύτερη τιμή για το δωμάτιο σας, ο καλύτερος τρόπος είναι να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο του ξενοδοχείου, αντί ενός γραφείου με προκαθορισμένες τιμές. Μέσω μιας τηλεφωνικής διαπραγμάτευσης, το πιο πιθανό είναι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

• Τα ιδιωτικά μικρότερα ξενοδοχεία είναι πιο πιθανό να σας κάνουν έκπτωση. Συνήθως οι αλυσίδες ξενοδοχειακών μονάδων έχουν συγκεκριμένες τιμές.

• Εάν εμφανιστείτε στις 9 το πρωί και το check-in σας είναι στις 12:00, μην απογοητευθείτε αν το δωμάτιο σας δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα δεν μπορούν να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους και σίγουρα δεν θέλετε να βιαστούν και να αμελήσουν κάποια σημεία.

• Μην ζητάτε αναβάθμιση δωματίου, όταν άλλοι επισκέπτες είναι σε κοντινή απόσταση. Θέλετε ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο χωρίς να πληρώστε περισσότερα; Ζητήστε ένα γωνιακό δωμάτιο ή ένα όχι τόσο φωτεινό.

• Κάποιες φορές οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων μας αναγκάζουν να πούμε κάποια ψέμματα. Είμαστε υποχρεωμένοι, για παράδειγμα, να σας διαβεβαιώσουμε ότι το χαλασμένο ασανσέρ θα φτιαχτεί άμεσα, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρειστούν δυο μέρες για την αποκατάσταση του.

• Καλό είναι να μην καλείτε στη reception μεταξύ 9:00 και 13:00, ζητώντας κάτι πολύπλοκο, καθώς αυτή είναι η ώρα αιχμής, όπου πελάτες έρχονται ή φεύγουν και έτσι το αίτημα σας θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί.

• Λατρεύουμε να παίρνετε μαζί σας το σαμπουάν, το αφρόλυτρο και τα είδη μπάνιου. Ακριβώς γι ‘αυτό το λόγο βάζουμε πάνω τα όνομα του ξενδοχείου. Αλλά τα μαξιλάρια, τα καλύμματα και τις πετσέτες, καλύτερα να τα αφήσετε πίσω.

• Είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν οι χρεώσεις του wi-fi από τον λογαρισμό σας, από το να ζητήστε εξ’ αρχής να μην χρεωθείτε καθόλου.

• Αν ταξιδεύετε συχνά, χρησιμοποιήστε το ίδιο ξενοδοχείο κάθε φορά και γνωρίστε το προσωπικό. Οι τακτικοί πελάτες αναγνωρίζονται και αντιμετωπίζονται ως VIPs. Θα μπορούσατε να πάρετε δωρεάν αναβαθμίσεις, εκπτώσεις, και πολλά άλλα.

• Αν ζητήσετε ένα king size κρεβάτι, δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Δεν έχει σημασία πόσο σίγουρος ακούγεται ο πράκτορας κρατήσεων, καλέστε το ξενοδοχείο άμεσα και κάντε την αίτηση και πάλι, λίγες μέρες πριν από το ταξίδι σας.

• Μην φέρεστε σα να είστε ιδοικτήτες του ξενοδοχείου. Υπάρχει δυνατότητα για αναβάθμιση του δωματίου σας, εφόσον υπάρχει χώρος, αλλά αυτό δεν θα γίνει αν είστε αγενείς.

• Μπορεί να σας φαίνεται ότι οι μέρες που αφήνατε φιλοδώρημα στις καμαριέρες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά να θυμάστε ότι οι περισσότερες πληρώνονται με τον κατώτατο μισθ, με την προσδοκία φιλοδωρήματος. Έτσι θα φροντίσουν καλύτερα το δωμάτιο σας και εσάς.