Στη Γερμανία η πιο… ρομαντική βελανιδιά -Πώς ενώνει μοναχικές ψυχές

Στη Γερμανία η πιο… ρομαντική βελανιδιά -Πώς ενώνει μοναχικές ψυχές

Οι ερωτικές επιστολές και το ρομάντζο του 1890

Ένα κρύο απόγευμα, βαθιά στο δάσος Dodauer της Βόρειας Γερμανίας, 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αμβούργου, ένας ταχυδρόμος με μια φωτεινή κίτρινη στολή περπατούσε μόνος του μέσα στο δάσος. Όταν έφτασε σε ένα ξέφωτο, έψαξε μέσα στην τσάντα του και στη συνέχεια ανέβηκε σιγά-σιγά μια ξύλινη σκάλα ύψους 3 μέτρων για να παραδώσει ένα πορφυρό φάκελο σε μια βελανιδιά 500 ετών.

«Μόνο ένα σήμερα», είπε στον δημοσιογράφο του BBC, πριν γυρίσει πίσω στο δάσος και εξαφανιστεί προς το επόμενο γραμματοκιβώτιο στη διαδρομή του.

Ο μοβ φάκελος ήταν από το Denies στη Βαυαρία. Εκείνη είναι 55 ετών και δεν φοβάται να αυτοσαρκάζεται ενώ και αγαπά τη φύση. Ξέρει τι θέλει, δεν τη πειράζει που είναι μόνη, αλλά αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος εκεί έξω που μπορεί να την εκπλήξει. Εάν ναι, ελπίζει ότι αυτός, επίσης, ψάχνει για αγάπη μέσα στο μικροσκοπική τρύπα της βελανιδιάς.

Γνωστή ως Der Bräutigamseiche, αυτή η παλιά βελανιδιά έξω από την πόλη της Eutin έχει καταφέρει να ενώσει μοναχικούς ανθρώπους πολύ πριν από το Tinder και φέρεται να είναι... υπεύθυνη για περισσότερους από 100 γάμους. Σήμερα, άνθρωποι από όλο τον πλανήτη γράφουν επιστολές που απευθύνονται στο δέντρο, ελπίζοντας ότι με την τιμή μιας ταχυδρομικής σφραγίδας, μπορεί να βρουν σύντροφο.

Η Marie από το Βραδεμβούργο, θα ήθελε να βρει κάποιον που του αρέσει ο χορός. Ο Heinrich από τη Σαξονία, αναζητά σύντροφο που να λατρεύει τα ταξίδια ο Liu από το Shijiazhuang της Κίνας, θέλει απλώς να μάθει αν υπάρχει Γερμανίδα που να θέλει έναν Κινέζο για φίλο.

«Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό και ρομαντικό», δηλώνει ο 72χρονος Karl-Heinz Martens, ο οποίος παραδίδει επιστολές στο δέντρο ως ταχυδρόμος τα τελευταία 20 χρόνια, αρχής γενομένης από το 1984.

Στις δύο δεκαετίες που στη διαδρομή του συμπεριλαμβάνεται και το εν λόγω δέντρο, έχει παραδώσει επιστολές από έξι ηπείρους, συχνά σε γλώσσες που δεν καταλαβαίνει. Εξήγησε ότι ενώ σήμερα πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για το δέντρο, πριν από 128 χρόνια ήταν ένα μυστικό που μοιράζονταν δύο ερωτευμένοι.

Το 1890, μια ντόπια νεαρή ονόματι Minna ερωτεύτηκε έναν νεαρό κατασκευαστή σοκολάτας, τον Wilhelm. Ο πατέρας της της απαγόρευε να δει τονWilhelm, οπότε οι δυο άρχισαν να ανταλλάσσουν κρυφά χειρόγραφες επιστολές, αφήνοντάς τες σε ένα άνοιγμα στον κορμό της βελανιδιάς. Ένα χρόνο αργότερα, ο πατέρας της Minna έδωσε τελικά την άδεια να παντρευτεί τον αγαπημένο της και οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 2 Ιουνίου 1891 κάτω από τα κλαδιά της βελανιδιάς.

Ο μόνος κανόνας, αν ποτέ βρεθείτε κάτω από το δέντρο είναι, όπως εξήγησε ο Martens, ότι αν ανοίξετε μια επιστολή που δεν θέλετε να απαντήσετε, πρέπει να την τοποθετήσετε ξανά στο δέντρο για να τη βρει κάποιος άλλος.