Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από την Πόλη του Πάγου

Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από την Πόλη του Πάγου

Τουριστική ξενάγηση στα διασημότερα αξιοθέατα της περιοχής που έχει θερμοκρασία -36 βαθμούς Κελσίου!

Η πόλη Χαρμπίν είναι γνωστή και ως «πόλη του πάγου». Μεγάλο μέρος του χρόνου η πόλη είναι ένα ατελείωτο παγωμένο τοπίο ενώ η θερμοκρασία είναι συνήθως -36 βαθμούς Κελσίου!

Ωστόσο, η πόλη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους τουρίστες της Κίνας και οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν και νέα κίνητρα στους επισκέπτες. Έτσι στο εξής θα προσφέρονται εκδρομές με ελικόπτερο πάνω από την πόλη του πάγου.

Η 20λεπτη εναέρια περιήγηση θα περιλαμβάνει τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης όπως το Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, το Ice Lantern World και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Τέχνης για τη Γλυπτική Χιονιού.

«Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις περιηγήσεις και στην επαρχία», λέει ο Τζιανγκ Τσουγιάν, επικεφαλής της εταιρίας ελικοπτέρων που θα προσφέρει τις ξεναγήσεις.

Το Χαρμπίν έγινε διάσημος χειμερινός προορισμός χάρη στο Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, στο οποίο καλλιτέχνες έχουν κατασκευάσει μια πόλη έκτασης 20 στρεμμάτων κυριολεκτικά φτιαγμένη από πάγο, η οποία περιλαμβάνει παγωμένα παραμυθένια κάστρα και παγοδρόμια. Κάθε χρόνο στην πόλη διεξάγεται το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού το οποίο φέτος ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Η πόλη ενδείκνυται για τέτοιους είδους φεστιβάλ καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν το χειμώνα τους -36 βαθμούς Κελσίου.