Τα top 9 μέρη για να επισκεφτείτε στην Αμιένη της Γαλλίας

Τα top 9 μέρη για να επισκεφτείτε στην Αμιένη της Γαλλίας

Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βρείτε κάτι να κάνετε σε αυτή τη μικρή πόλη

Η Αμιένη στη Γαλλία έχει στρατηγική θέση, η οποία είναι μία εκπληκτική τοποθεσία για μίνι διακοπές.

Αν είστε λάτρεις της ιστορίας και σας ενδιαφέρουν τα αξιοθέατα, η Αμιένη σίγουρα σας ταιριάζει.

Δεν χρειάζεται να εξαντληθείτε για να κάνετε διάφορα πράγματα και δραστηριότητες. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας γύρω από την πόλη, ενώ παράλληλα θα μαθαίνετε για τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Εκτός από την ποικιλία των τοπικών προϊόντων που προσφέρονται και τις γκόθικ εκκλησίες, αυτή η μικρή πόλη είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Και μην ξεχάσετε να πάρετε μια γεύση από τα «macarons d'Amiens» (η πόλη φημίζεται για τα πολύχρωμα μακαρόν), ενώ εξερευνάτε την πόλη!

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αμιένη της Γαλλίας.

1. Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό της Αμιένης (Notre-Dame d'Amiens)

Ο Καθεδρικός της Αμιένης χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, είναι διπλάσιος σε μέγεθος από τη διάσημη Παναγία των Παρισίων και αποτελεί θαύμα της μηχανικής. Εκεί φυλάσσεται και ένα μέρος της «τίμιας κεφαλής» του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

2. Δείτε τον ουρανοξύστη Tour Perret

#Amiens #Picardie #hautdefrance #tourperretamiens #noel2016

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tigerlili80 (@tigerlili80) στις

Ένας από τους λίγους ουρανοξύστες της Ευρώπης, ο Tour Perret είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αμιένης. Το όνομά του το πήρε από τον αρχιτέκτονα Auguste Perret και το ύψος του είναι πάνω από 100 μέτρα!

3. Θα γοητευτείτε από το Musée de Picardie (Μουσείο Καλών Τεχνών)

Το Μουσείο της Πικαρδίας λέγεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα επαρχιακά μουσεία, με πλούσιες συλλογές έργων τέχνης. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, αυτό της Αρχαιολογίας (που βρίσκεται στο υπόγειο), της Μεσαιωνικής Τέχνης (στο ισόγειο), της Fine Art (στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο) και της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης (στον πρώτο όροφο). Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1867, αποκτώντας το παρατσούκλι του «Μικρού Λούβρου της επαρχίας», αφού διαμορφώθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

4. Να είστε λίγο «σχολαστικοί» στο Maison Jules Verne (The House of Jules Verne)

Αν θέλετε να βρείτε την εσωτερική γαλήνη και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, τότε αυτό το μέρος πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε.

Εκεί έμενε, τα τελευταία 34 χρόνια της ζωής του, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς στον κόσμο, ο Ιούλιος Βερν, και λέγεται ότι είναι το μέρος που έδωσε ώθηση στη φαντασία του. Υπάρχουν περίπου 700 βιβλία εκεί, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής του.

Το αρχοντικό του 19ου αιώνα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν τη συλλογή των βιβλίων του, από άλλους διάσημους συγγραφείς, όπως ο Σαίξπηρ και Έντγκαρ Πόε. Υπάρχουν επίσης μοντέλα από ιπτάμενες μηχανές.

5. Δείτε τη Les Hortillonages

Στην βαλτώδη περιοχή της Αμιένης, ανάμεσα στους ποταμούς Somme και Avre, κάντε μια βόλτα σε έναν ασυνήθιστο κήπο, προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Επίσης είναι γνωστό και ως «Floating Gardens της Αμιένης», η Les Hortillonages είναι βαλτώδης κήπος που επιπλέει στο νερό.

Ο τύπος των σκαφών που χρησιμοποιούνται για να ένα μίνι ταξιδάκι μέσω των βάλτων χρησιμοποιούνταν από τη μεσαιωνική εποχή για τη μεταφορά εμπορευμάτων και έχουν σχεδιαστεί για να δένουν εύκολα χωρίς να καταστρέφουν τις εύθραυστες ακτές με τις καλλιεργημένες εκτάσεις. Θα μπορούσε να είναι η... «Μικρή Βενετία του Βορρά»!

6. Θα εκπλαγείτε με το Πάρκο Samara

#samara #parc #archeologie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Séb Clatot (@doubleyou76) στις

Petite séance d accompagnement à Samara #prehistoire #samara #sun

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vincent Nanin (@vincppp_fit) στις

Εάν κουραστήκατε από τη βόλτα σας στην πόλη του 21ου αιώνα, το Πάρκο Samara θα σας μεταφέρει στο χωροχρόνο, πηγαίνοντας σας στον κόσμο της προϊστορίας. Εάν είστε περίεργοι για την καθημερινή ζωή των προϊστορικών προγόνων της Αμιένης και πώς ζούσαν, αυτός ο τόπος έχει πολλές πληροφορίες για σας.

Το Πάρκο Samara δείχνει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων πριν από 600.000 χρόνια.

Είναι σίγουρα μία από τις πιο διασκεδαστικές, αλλά και εκπαιδευτικές εκδρομές που μπορείτε να κάνετε στην Αμιένη!

7. Επίσκεψη στο Beffroi d'Amiens (Το καμπαναριό)

Όταν επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό της Αμιένης, να περάσετε και από το Beffroi d'Amiens, το οποίο είναι πολύ κοντά. Το καμπαναριό είναι το πρώτο δημαρχείο της πόλης της Αμιένης και χρησιμοποιήθηκε επίσης και σαν φυλακή.

Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1400, ξαναχτίστηκε μετά την καταστροφή του 1940 από μια γερμανική βόμβα. Το καμπαναριό συμβολίζει την ανεξαρτησία της πόλη και είναι επίσης χαρακτηρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

8. Εξερευνήστε τη Saint-Leu

L'amour est juste un mot jusqu'à ce que quelqu'un arrive et lui donne le sens que vous cherchiez @anthony_lepere #saintleuamiens #saintleulife #Somme #sundaymorning #sun?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη So ? (@solenn_pchrd) στις

Η Saint-Leu είναι μια περιοχή στην Αμιένη της Γαλλίας, η οποία έχει μια σειρά από γραφικά κανάλια, κάνοντας τη να μοιάζει με μικρογραφία της Βενετίας. Περιπλανηθείτε μέσα στη μοντέρνα γειτονιά, που εκτείνεται από τον καθεδρικό ναό στο λιμάνι Port d'Aval και στις όχθες του ποταμού Somme, όπου μπορείτε να δείτε γκαλερί τέχνης ή να βρείτε θησαυρούς στα βιβλιοπωλεία και τις μπουτίκ. Μην παραλείψετε να καθίσετε σε ένα από τα υπαίθρια καφέ, τα οποία έχουν εκπληκτική θέα.

9. Bonus! Επισκεφθείτε τον Ζωολογικό Κήπο της Αμιένης

? #zoo #amiens #photography #nature #manchot #animal #loveanimals #animalsmood #animalslover #like #instagood #instapicture #instapuppy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aurélie. (@acurlsy) στις

Κάνετε μήπως διακοπές με τα παιδιά; Τότε επισκεφθείτε αυτό το ζωολογικό κήπο στην Αμιένη, όπου μπορείτε να δείτε πάνω από 300 ζώα, 75 διαφορετικών ειδών από διάφορα μέρη του κόσμου. Ο ζωολογικός κήπος άνοιξε στις 22 Μαΐου 1952.

Απολαύστε τις δραστηριότητες

Η πόλη της Αμιένης στη Γαλλία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για να διαλέξετε. Θα αισθανθείτε εκστασιασμένοι από την ομορφιά των διαφορετικών δομών και της αρχιτεκτονικής στην καρδιά της πόλης, που θα σας μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος. Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βρείτε κάτι να κάνετε στην Αμιένη!!!