Το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου – Έχει το μέγεθος γηπέδου τένις

Το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου – Έχει το μέγεθος γηπέδου τένις

Απέραντη θάλασσα λίγα μέτρα από το πατάκι της εξώπορτας

Το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου, είναι γνωστό ως νησί Just Enough Room για ένα και μόνο λόγο - έχει μόλις το μέγεθος ενός γηπέδου τένις.

Παρά το ότι είναι ένα μικροσκοπικό, μόλις 278 περίπου τ.μ., το μικρό βραχώδες σημείο έχει αρκετό χώρο για ένα εξίσου μικρό εξοχικό σπίτι, ένα δέντρο και ένα ζευγάρι ξαπλώστρες.

Στην αναζήτηση θα το βρείτε ως νησί Hub, και βρίσκεται στον κόλπο Alexandria στην πολιτεία της Νέας Υόρκης - αγοράστηκε το 1950 από την πλούσια οικογένεια Sizelands.

Αλλά τα σχέδιά τους για ένα άνετο εξοχικό σπίτι ανατράπηκαν όταν οι τουρίστες άρχισαν να συρρέουν για να δουν την κατοικία.

«Ο κόκκος γης πάνω στον οποίο στριμώχνεται ένα σπίτι, και μερικοί πάγκοι από σφυρήλατο σίδερο σπρώχνουν μακριά τα βότσαλα στις όχθες του», έγραψε η Andrea Sachs της Washington Post το 2010. «Ένα λάθος και πέφτετε στη θάλασσα».

Το νησί είναι ένα από τα 1.864 μικροσκοπικά κομμάτια γης που ξεπροβάλλουν από τον ποταμό St. Lawrence, ο οποίος χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Οντάριο του Καναδά.

Το μικροσκοπικό νησί έχει περίπου το μισό μέγεθος του Bishop Rock, το οποίο το βιβλίο Guinness Book of World Records ισχυρίστηκε ότι ήταν το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου.

Αλλά έχασε το στέμμα του το 1982, αφού ο φάρος του νησιού έγινε αυτοματοποιημένος, οπότε δεν υπήρχε ανάγκη για ανθρώπους να το κάνουν.