Η… ροζ λίμνη των λωτών που σαγηνεύει τους τουρίστες

Η… ροζ λίμνη των λωτών που σαγηνεύει τους τουρίστες

Ένα ζωντανό χαλί από υδρόβια λουλούδια που συναρπάζει

Κάθε χειμώνα η λίμνη γλυκού νερού Nong Han Kumphawapi στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, γίνεται ροζ χάρη στα εκατομμύρια ανθισμένα λουλούδια των λωτών.

Για τους ντόπιους η λίμνη είναι γνωστή ως «Talay Bua Daeng», που σημαίνει «Η θάλασσα των κόκκινων λωτών» και βρίσκεται στο Nong Han Kum Pavapi στην επαρχία Udon Thani. Το φαινόμενο διαρκεί τρεις μήνες, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο.

Για φέτος, τα υδρόβια λουλούδια έχουν αρχίσει ήδη να δημιουργούν ένα ζωντανό ροζ χαλί στη, μήκους 15χλμ. και πλάτους 5χλμ., σύμφωνα με την τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης.

«Η τέλεια στιγμή για να δείτε τους κόκκινους λωτούς σε πλήρη άνθηση είναι το πρωί από τις 6 π.μ. έως το μεσημέρι» δήλωσε εκπρόσωπος, σύμφωνα με την Telegraph.

«Οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν βάρκα για να δουν τα λουλούδια από κοντά και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο στο οποίο συμβιώνουν ψάρια, πουλιά, άγρια πανίδα και υδρόβια φυτά», σημειώνεται.

Εκτός από τη λίμνη, η περιοχή μπορεί να υπερηφανεύεται για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ban Chiang που προστατεύεται από την Unesco, όπου πιστεύεται ότι άκμασε ο πρώτος πολιτισμός της εποχής του χαλκού στον κόσμο πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια πριν.