Η Πολιτεία που πληρώνει 2.000$ το χρόνο για να σε έχει μόνιμο κάτοικο

Η Πολιτεία που πληρώνει 2.000$ το χρόνο για να σε έχει μόνιμο κάτοικο

Μετακόμιση τώρα!

Η Αλάσκα διαθέτει μια σειρά από προγράμματα παροχής κινήτρων για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Ενώ η πολιτεία δεν θα πληρώσει το κόστος μετακίνησης, οποιοσδήποτε μετακομίζει στην Αλάσκα με πρόθεση να ζήσει μόνιμα εκεί μπορεί να επιλέξει τη χρηματοδότηση από το ταμείο ετήσιου μερίσματος του κράτους.

Από το 1982, η πολιτεία δίνει ετήσια τσεκ στους μόνιμους κατοίκους, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, με χρήματα από το πετρελαϊκό πλούτο του κράτους. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ταμείου, οι εγγεγραμμένοι έχουν λάβει από 331 έως 2.072 δολάρια (ανά άτομο). Μέχρι στιγμής, η υψηλότερη απόδοση ήταν το 2015 (με 2.072 δολάρια).

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοικοι Αλάσκας όλο το προηγούμενο έτος, δεν μην έχουν ζητήσει τη μετακίνησή τους σε άλλη Πολιτεία και δεν απουσίαζαν από την Αλάσκα για περισσότερο από 180 ημέρες. Οι αιτούντες δεν γίνεται να έχουν καταδικαστεί ή να έχουν φυλακιστεί για κακούργημα κατά το παρελθόν έτος.

Εκείνοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 1982 έχουν λάβει μέχρι τώρα περισσότερα από 39.000 δολάρια! Οι κάτοικοι μπορούν να διαθέτουν τα χρήματα όπως τους αρέσει - αρκεί βέβαια να μένουν στην Αλάσκα.