Γιατί τα αεροδρόμια έχουν πάντα… χαλιά

Γιατί τα αεροδρόμια έχουν πάντα… χαλιά

Τι πιστεύουν οι περισσότεροι και τι πραγματικά ισχύει

Εάν είστε από τους τυχερούς που ταξιδεύουν διαρκώς, τότε αυτό συνοδεύεται με πολλές επισκέψεις στα αεροδρόμια. Εκεί, τις ώρες της αναμονής σίγουρα παρατηρείτε τον χώρο και ίσως θα έχετε προσέξει πως τα πατώματα των αεροδρομίων είναι πάντα ντυμένα με χαλιά.

Πιθανόν να σκεφτείτε ότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η μετακίνηση των τροχοφόρων αποσκευών πάνω στο χαλί και σαφώς είναι πιο εύκολο στον καθαρισμό του χώρου αλλά τελικά όπως όπως αποδεικνύεται, οι μοκέτες είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που οι σχεδιαστές αεροδρομίων μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή και τη συμπεριφορά σας.

Όπως εξηγεί το travelandleisure, πολλές πύλες αρκετών αεροδρομίων, είναι στρωμένες με μοκέτες. Αυτό το απλό στοιχείο βοηθάει τους ταξιδιώτες να αισθάνονται πιο χαλαροί πριν από την απογείωση, επειδή τα χαλιά παρέχουν ένα «χαλαρό συναίσθημα, όπως αυτό που νιώθετε στο δικό σας καθιστικό».

Τα χαλιά - μαζί με τα χαμηλότερα ταβάνια, τον πιο φυσικό φωτισμό και τα άνετα καθίσματα - ενθαρρύνουν τη χαλάρωση στους ταξιδιώτες που είναι περισσότερο νευρικοί, σύμφωνα με την asFast Company.