Πώς μια φώκια στον αεροδιάδρομο καθυστέρησε την απογείωση!

Πώς μια φώκια στον αεροδιάδρομο καθυστέρησε την απογείωση!

Δεν πετάει κανείς αν δε δώσει το... πράσινο φως

Κανείς δε πετά αν πρώτα δε δώσει το πράσινο φως η συγκεκριμένη φώκια! Στην πραγματικότητα, το τετ α τετ με άγρια ζώα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας στην Αλάσκα, ακόμη και στο αεροδρόμιο. Είναι γνωστό, γράφει το travelandleisure, ότι οι αρκούδες, οι τάρανδοι και οι φώκιες κινούνται και στο χώρο του αεροδρομίου, περπατούν στον αεροδιάδρομο προκαλώντας καθυστερήσεις.

Θέλετε απόδειξη; Η 200 κιλών φώκια που πιάστηκε να... χαλαρώνει στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Wiley Post-Will Rogers Memorial στο Utqiagvik της Αλάσκας. Το Υπουργείο Μεταφορών προειδοποίησε με χιουμοριστική διάθεση τους πιλότους για την εισβολή της φώκιας στο αεροδρόμιο.

Ο Scott Babcock ανέβασε στο Facebook φωτογραφία και βίντεο από το χαριτωμένο ζώο το οποίο έλαβε πολλά likes - χωρίς να γνωρίζει φυσικά το αντίκτυπο που είχε. Τελικά όμως αναγκάστηκε να... ξεβολευτεί όταν ειδικοί από φιλοζωική οργάνωση την απομάκρυναν πάνω σε έλκηθρο. Το μεγαλόσωμο θηλαστικό, βρέθηκε ξαπλωμένο στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που εργάτες τον καθάριζαν από το χιόνι μετά από μια σφοδρή κακοκαιρία.

«Η ... επιδρομή άγριων ζώων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια και κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας του υπουργείου Μεταφορών, Meadow Bailey ενώ σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών.