Το ξενοδοχείο με το «καλύτερο κρεβάτι του κόσμου»

Το ξενοδοχείο με το «καλύτερο κρεβάτι του κόσμου»

Εδώ ακόμα και τα όνειρα πληρώνονται ακριβά

Αν ονειρεύεστε την απόλυτη άνεση, μάλλον βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Η Royal Suite στο ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο, διαθέτει- όπως άλλωστε ισχυρίζονται με περηφάνια- ένα από τα πιο άνετα κρεβάτια (με ουρανό) στον κόσμο. Για την ακρίβεια λένε ότι «υπερβαίνει όλα τα επίπεδα άνεσης...».

Αυτό το πετυχαίνει ίσως γιατί αυτό το, όχι καθημερινό και συνηθισμένο, κρεβάτι είναι φτιαγμένο από τις ίνες τρίχας του ζώου γιακ - δασύτριχα βοοειδή ενδημικά της περιοχής των Ιμαλαΐων της νότιας κεντρικής Ασίας, των υψιπέδων του Θιβέτ. Άρα, ποιος να το φανταζόταν ότι ένα τόσο ταπεινό ζώο θα «έστρωνε» ένα τόσο πολυτελές κρεβάτι που στοιχίζει ακριβά σε όσους επιθυμούν να ξαπλώσουν επάνω του.

Το περιβόητο προϊόν, διαθέτει και όνομα, το Savoir No 1 Khangai, και μια νύχτα επάνω σε αυτό κοστίζει 1.845 δολάρια. Αν πάλι to θέλετε κάθε βράδυ, τότε έχετε τη δυνατότητα να το προμηθευτείτε, αρκεί βέβαια να καταβάλετε το ποσό των 93.000 δολαρίων.

Το κρεβάτι κατασκευάζεται από την εταιρεία- ειδικούς στο μαλλί των γιακ- Tengri οι οποίοι συνεργάστηκαν με το εν λόγω ξενοδοχείο. Για την κατασκευή του χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα κιλά από ίνες από 40 γιακς για να γεμίσει το υπόστρωμα. Σκεφτείτε ότι το μαλλί ενός γιακ, όχι μόνο είναι πιο ζεστό αλλά και πιο μαλακό ακόμα και από το κασμίρ.