Η παραλία της Κρήτης που συνεπαίρνει τον επισκέπτη

Η παραλία της Κρήτης που συνεπαίρνει τον επισκέπτη

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων και συνδυάζει τα ιδανικά στοιχεία για μια ονειρεμένη ακρογιαλιά

Μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες βρίσκεται στα δυτικά της Κρήτης. Για κάποιους είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία μόνο του νομού αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Η ακτή στα Φαλάσαρνα επιφυλάσσει μια ξεχωριστή εμπειρία σε όποιον την επισκεφθεί, με το τοπίο να αγκαλιάζει την εκπληκτική παραλία και τη θάλασσα να προκαλεί καθαρό θαυμασμό.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων και συνδυάζει τα ιδανικά στοιχεία για μια ονειρεμένη ακρογιαλιά: κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά σε όλη τη χρωματική παλέτα του μπλε και του πράσινου, λευκή άμμο και κατάφυτο τοπίο γύρω. Στο βόρειο άκρο της βρίσκονται ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης της Φαλάσαρνας. Η ευρύτερη περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

Στην πραγματικότητα η ακτή αποτελείται από πέντε διαδοχικές παραλίες με τις δύο να είναι οι πιο δημοφιλείς. Η πλέον εξωτική είναι η Παχιά Άμμος, που έχει μήκος ενός χιλιομέτρου. Πλαισιώνεται όμως από ακρογιάλια που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε λουόμενο που επιθυμεί είτε ησυχία είτε πολυκοσμία, είτε άμμος είτε βότσαλα, είτε οργανωμένες παροχές είτε επαφή μόνο με τη φύση.

Ο προσανατολισμός της παραλίας είναι δυτικός και το κύμα είναι συχνό φαινόμενο. Μπορεί αυτό να μην είναι το ιδανικό για όσους απολαμβάνουν το μπάνιο τους, είναι όμως ιδανικό για τους λάτρεις του wind surfing, που δεν χάνουν την ευκαιρία να δαμάσουν τα κύματα. Μετά το μπάνιο χαλαρώστε στην παραλία για να απολαύσετε το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...