Ποια πόλη της Ελλάδας προτείνει ξένη ιστοσελίδα στους τουρίστες που δεν αντέχουν την πολυκοσμία της Αθήνας

Ποια πόλη της Ελλάδας προτείνει ξένη ιστοσελίδα στους τουρίστες που δεν αντέχουν την πολυκοσμία της Αθήνας

Η Αθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό επισημαίνει το δημοσίευμα - Τα πλεονεκτήματα του εναλλακτικού προορισμού

Για όσους τουρίστες δεν αντέχουν τα πλήθη επισκεπτών στην Αθήνα, η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την διεθνή ιστοσελίδα για τα ταξίδια και τον τουρισμό traveloffpath.com, που απευθύνεται κυρίως στους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Η Αθήνα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ το οποπιο επικαλείται το tornosnews.gr, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά ένα αυξανόμενο ποσοστό των ντόπιων δεν είναι ευχαριστημένο με την εισροή τόσο πολλών τουριστών, καθώς το 2023 η ελληνική πρωτεύουσα υποδέχθηκε 7,1 εκατ. τουρίστες. Πρόσφατα, επισημαίνει ο συντάκτης, αντιτουριστικά αισθήματα και διαμαρτυρίες εκδηλώθηκαν στην πόλη, χωρίς να λείπουν συνθήματα γραμμένα με σπρέι σε κτίρια με μηνύματα όπως «Όχι άλλος τουρισμός».

Στην Αθήνα, πολλές γειτονιές είναι πλέον γεμάτες Airbnb, κάτι που συμβάλει στην αύξηση των τιμών ενοικίασης για τους κατοίκους, αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Για τους τουρίστες, δεν είναι επίσης μια εξαιρετική εμπειρία, αφού κανείς δεν θέλει να περιμένει στην ουρά για μια ώρα στον ήλιο, μόνο για να επισκεφθεί την Ακρόπολη ή να πληρώσει υπερβολικά στα τουριστικά εστιατόρια και τα καταστήματα με σουβενίρ σε κάθε γωνιά. Και κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ανεπιθύμητος, όταν επισκεφτεί έναν προορισμό.

Ποιος είναι λοιπόν ο εναλλακτικός προορισμός της Αθήνας φέτος; Η Θεσσαλονίκη, αποφαίνεται ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος καταθέτει τα ακόλουθα στοιχεία για την πόλη:

- Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα μετά την Αθήνα, είναι μια ιστορική παραλιακή πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
- Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ δεν μπορούν να πετάξουν απευθείας στη Θεσσαλονίκη, όπως μπορούν προς την Αθήνα, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (με την πτήση να διαρκεί 55 λεπτά)
- Μπορούν επίσης να κάνουν μια γραφική διαδρομή 5 ωρών με το τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.
- Αυτή η πόλη παραμένει ουσιαστικά ανεξερεύνητη από πολλούς ξένους τουρίστες, αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτούν γιατί θα ανταμειφθούν με έναν καταπληκτικό, αλλά, μέχρι τώρα, υποτιμημένο προορισμό.
- Άλλος λόγος για να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη; Το φαγητό! Αυτή η πόλη, τονίζεται στο δημοσίευμα, είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος!
- Όντας πάνω στη θάλασσα, είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για φρέσκα θαλασσινά. Απολαύστε έναν μεζέ θαλασσινών σε οποιαδήποτε τοπική ταβέρνα και συνοδέψτε τον με λίγο ούζο όπως κάνουν οι Έλληνες, είναι η σύσταση. Ακολουθούν και οι υπόλοιπες συστάσεις προς τους ταξιδιώτες:
- Όσον αφορά το street food, το σουβλάκι είναι πάντα αγαπημένο. Και για πρωινό ή μεσημεριανό σνακ, η μπουγάτσα είναι ένα από τα αγαπημένα στη Θεσσαλονίκη — πρόκειται για μια γλυκιά ή αλμυρή πίτα ζύμης.
- Πολλές ιστορικές τοποθεσίες: Αν και δεν έχει τόσες εντυπωσιακές αρχαίες τοποθεσίες όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της μερίδιο από συναρπαστικές ιστορικές τοποθεσίες που μπορείτε να ανακαλύψετε.
- Ο Λευκός Πύργος είναι μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης. Αυτός ο ιστορικός πύργος κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ένα άλλο σημείο που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Επταπύργιο, ένα βυζαντινό κάστρο. Όταν πρόκειται για αρχαίες τοποθεσίες, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Ρωμαϊκή Αγορά, την Αψίδα του Γαλέριου και τη Ροτόντα, μερικά από τα παλαιότερα μέρη της πόλης.
- Αν σας ενδιαφέρει η αρχαία ιστορία, μη χάσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.
- Το καλύτερο είναι ότι όλα αυτά τα μέρη είναι φθηνά για επίσκεψη — τα εισιτήρια κυμαίνονται από 3 έως 8 €, επομένως είναι πολύ λιγότερο ακριβά από την Αθήνα, όπου μόνο η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι 20 €
Γενικά οι τιμές στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ φθηνότερες από ό,τι στην Αθήνα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για αξιοθέατα αλλά και για ξενοδοχεία, φαγητό, μεταφορές και άλλες δραστηριότητες.
- Σύμφωνα με το BudgetYourTrip, η μέση τιμή για ένα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 58 € (περίπου 62 $) ανά διανυκτέρευση. Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο θα σας κοστίσουν μόνο 10 έως 15 € ανά άτομο.
- Η Θεσσαλονίκη έχει επίσης πολύ λιγότερο κόσμο από την Αθήνα. Έχει μια πιο τοπική αίσθηση και μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στον παραλιακό δρόμο ή να βγείτε για δείπνο χωρίς να συναντήσετε πλήθη τουριστών ή άτομα που προσπαθούν να σας πουλήσουν αναμνηστικά ή να σας βάλουν στο εστιατόριό τους.