Αύξηση κρατήσεων σε δημοφιλής προορισμούς για τα Χριστούγεννα – Στα ύψη οι τιμές

Αύξηση κρατήσεων σε δημοφιλής προορισμούς για τα Χριστούγεννα – Στα ύψη οι τιμές

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού η ζήτηση είναι αυξημένη με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι ακριβότερες έω ςκαι 15% σε σχέση με πέρσι

Ακόμη δεν μπήκε ο Δεκέμβριος και ήδη μερικοί από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της χώρας είναι ήδη sold out για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, δύσκολα κάποιος θα βρει μέσα στον Δεκέμβρη να κλείσει μία καλή τιμή, δεδομένου του ότι υπάρχει σημαντική αύξηση τιμών σε σχέση με πέρσι. «Οι τιμές μας φέτος έχουν μία αύξηση περίπου στο 10%-15%. Το δίκλινο ξεκινάει από 70-75 ευρώ την βραδιά με πρωινό και ανεβαίνουμε ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου», ανέφερε η πρόεδρος ξενοδόχων Ευρυτανίας, Σοφία Φλέγκα.

Για να περάσει τα Χριστούγεννα ένα ζευγάρι στην Αράχωβα, για τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό θα δώσει 1.244 ευρώ, ενώ μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα πρέπει να πληρώσει στο ίδιο κατάλυμα 1.400 ευρώ, εάν βέβαια καταφέρει να βρει έγκαιρα. Για μία μεγάλη παρέα 10 ατόμων σε σαλέ της Αράχωβας η τιμή ανεβαίνει στα 4.700 ευρώ.

Στο Μέτσοβο για ένα ζευγάρι υπάρχει μόνο μία διαθεσιμότητα για τρεις διανυκτερεύσεις την περίοδο των Χριστουγέννων στην τιμή των 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Στους δημοφιλείς προορισμούς και τα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου ένα ζευγάρι θα πληρώσει για τρία βράδια σε κατάλυμα 1.200 ευρώ μαζί με το πρωινό και μία οικογένεια με δύο παιδιά 1.395 ευρώ.