Κοκκάρι Σάμου: Από τους κορυφαίους προορισμούς για ήρεμες διακοπές και απόλυτη ξεκούραση – Δείτε βίντεο

Κοκκάρι Σάμου: Από τους κορυφαίους προορισμούς για ήρεμες διακοπές και απόλυτη ξεκούραση – Δείτε βίντεο

Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα για το μικρό χωριουδάκι με τη διπλή παραλία

Σε αγαπημένο προορισμό και μάλιστα ένας από τους κορυφαίους για ήρεμες διακοπές και απόλυτη ξεκούραση έχει εξελιχθεί μια ξεχωριστή περιοχή της Σάμου, το χωριό Κοκκάρι.

Νεοσύστατος ο σύλλογος και εστιάζει στην διαδικτυακή διαφήμιση, με τα καταστήματα εστίασης, τις δραστηριότητες στην θάλασσα,

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χάρης Ζαβουδάκης, ξεναγεί τους τηλεθεατές σε ένα από τα διαμάντια του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Μιχάλης Γεωργούδης, πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Κοκκαρίου, εξηγεί πως καταβάλλουν προσπάθειες για να κερδίσουν τους επισκέπτες με ποιότητα και ποικιλία παροχών, που ξεκινούν από τα θαλάσσια σπορ, έως την ποδηλασία, την πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού, και ιδιαίτερα την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία που έχει την σφραγίδα των Σαμιωτών.

Ο Μανώλης Φιλιππαίος επιχειρηματίας, εκτιμά ότι φέτος θα υπάρξει άνοδος του τουρισμού κατά 7-7,5%. Ήδη οι πληρότητες είναι γύρω στο 85% και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αναμένονται στο 100%.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή χρονιά και το 2023 θα είναι καλύτερα, τονίζουν. Οι επισκέπτες που έρχονται ξανά και ξανά δείχνουν ότι επιλέγουν το ίδιο προϊόν για κάποιο λόγο. είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ και οι τιμές είναι προσιτές για όλους.

Στην Σάμο δεν υπάρχει πρόβλημα ακυρώσεων προκρατήσεων, επισημαίνουν οι επιχειρηματίες. Άλλωστε τα κίνητρα που έχουν δοθεί από το κράτος, με τα τουριστικά voucher, τις επιδοτήσεις για τις επιπλέον διανυκτερεύσεις και τους ναύλους, καθιστούν το νησί τόπο πρώτιστης επιλογής για τους Έλληνες.

Οι επιχειρηματίες του Κοκκαρίου εκσυγχρονίζονται και δικτυώνονται μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του τόπου τους. Ωστόσο, το μεγαλύτερο προσόν τους είναι η ειλικρινής φιλοξενία, που προσφέρουν στον επισκέπτη. Καμία σχέση με δουλοπρεπείς συμπεριφορές εργαζομένων και επιχειρηματιών γειτονικών χωρών, που είναι ολοφάνερο πως δεν διάβασαν Μακιαβέλι.