Fraport Greece: Σε πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των επιβατών

Fraport Greece: Σε πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των επιβατών

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για την «Εβδομάδα Ασφάλειας»

Στο πλαίσιο προώθησης της αεροπορικής ασφάλειας η Fraport Greece διοργάνωσε μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ασφάλεια των αεροδρομίων (από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2022), κατά την οποία πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ταυτόχρονα και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι συμμετέχοντες στην «Εβδομάδα Ασφάλειας» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα πρότυπα ασφάλειας που ακολουθεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων από διάφορες θέσεις, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τους κανόνες ασφαλείας στο πεδίο στάθμευσης αεροσκαφών, από το έμπειρο προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης.

Επίσης, είδαν αναλυτικά πώς ανεφοδιάζεται ένα αεροσκάφος με ασφάλεια, αλλά και ποια μέτρα προστασίας λαμβάνονται επακριβώς, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο, όπως ισχυροί άνεμοι, ομίχλη ή καταιγίδες. Παράλληλα, η εξειδικευμένη ομάδα της Fraport Greece, μέσω σχετικής παρουσίασης, παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προ απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, τις προϋποθέσεις και τη νομοθεσία που ισχύει κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και συντήρησης σε ένα αεροδρόμιο.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο επιχειρησιακό έργο των αεροδρομίων. Αξίζει να επισημανθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε μια «Εβδομάδα Ασφάλειας» στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας.

Η Fraport Greece επεδίωξε να υιοθετήσει μια προσέγγιση, προσκαλώντας όλη την αεροπορική κοινότητα, των οποίων οι δραστηριότητες έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια των αεροδρομίων, άμεσα ή έμμεσα. Πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να προωθηθεί και να βελτιωθεί η κουλτούρα ασφάλειας της κοινότητας των αεροδρομίων, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων.

Άλλωστε, η υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης των επιβατών, το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς και η τήρηση των κανονισμών ασφαλείας, αποτελούν συστατικά στοιχεία της αποστολής της Fraport Greece για τη λειτουργική διαχείριση των αεροδρομίων.

Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνογνωσία με τη διεθνή εμπειρία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρεία αναγνωρίζει την ευθύνη της απέναντι στο επιβατικό κοινό.

Για το λόγο αυτό, ακολουθεί πιστά τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, έχοντας ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση, τη διασφάλιση της τήρησης των διαδικασιών και των κανονισμών ασφάλειας και κατά συνέπεια, την ικανοποίηση των ταξιδιωτών.