Τα τρία νησιά για βουτιές μέσα στο πράσινο

Τα τρία νησιά για βουτιές μέσα στο πράσινο

Κρυστάλλινα νερά και φυσική σκιά

Τα ελληνικά νησιά είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το γεγονός ότι η ελληνική ακτογραμμή είναι ατελείωτη, προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα στους ταξιδιώτες και έτσι μπορείς να επιλέξεις κάθε φορά και διαφορετικό προορισμό ανάλογα με το αν χρειάζεσαι χαλάρωση, νυχτερινή ζωή, οικογενειακό κλίμα ή περιπέτεια.

Σίγουρα κάποια νησιά προσφέρουν όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό. Αν, τώρα, θες να βρεις νησιά των οποίων οι παραλίες να είναι καταπράσινες και να μπορείς να απολαύσεις πολύ σκιά, οι επιλογές είναι αρκετές.

Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι ο παράδεισος του Οδυσσέα αλλά και όσων διαλέγουν το Ιόνιο και αντικρίζουν σε αυτό το νησί τη μοναδική γαλήνη και ομορφιά του. Εκτός από τα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά, αυτό που θα απολαύσεις στο νησί αυτό είναι οι παραλίες με καταπράσινο σκηνικό με παραλίες που προσφέρουν φυσική σκιά.

Η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί που το γυρνάς εύκολα αλλά θέλεις να το αποχωριστείς δύσκολα. Από την Ιθάκη σίγουρα ξεχωρίζουμε τις Φρίκες, έναν επίγειο παράδεισο, έναν μυθικό προορισμό που μαγεύει τον επισκέπτη.

Θάσος

Το εναλλακτικό νησί για διακοπές, η Θάσος, σου προσφέρει διακοπές χαλάρωσης και ηρεμίας. Το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν απολαμβάνεις μόνο πεντακάθαρα νερά σε παραλίες αλλά το τοπίο είναι επίσης μοναδικής φυσικής ομορφιάς λόγω των δέντρων που ακουμπούν ως τη θάλασσα.

Αν, δηλαδή δεν θες το μοντέλο των Κυκλάδων για τις διακοπές σου, τότε ένα νησί σαν την Θάσο, θα σε ενθουσιάσει με το πράσινο που διαθέτει και τη γαλήνη που προσφέρει. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Σαμοθράκη. Η παραλία Σαλιάρα είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Θάσου και όχι άδικα. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Αλόννησος

Ακόμη μια πράσινη έκπληξη, στις Σποράδες αυτή τη φορά είναι η Αλόννησος. Η καταπράσινη όαση των Σποράδων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και σίγουρα προγραμματίζεις να επιστρέψεις εκεί το συντομότερο.

Για να απολαύσεις όχι μόνο τα καθαρά νερά αλλά και το πράσινο που έχει στις παραλίες της άρα και την μοναδική φυσική σκιά. Σε αυτό το νησί θα βρεις κολπίσκους που σου προσφέρουν δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Αρκετές από τις παραλίες είναι οργανωμένες με απλώστρες και ομπρέλες αλλά θα βρεις και απομονωμένες που θα σου προσφέρουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα και ηρεμία που αποζητάς, όπως αναφέρει το exploringgreece.