Το πανέμορφο εκκλησάκι που αψηφά τους νόμους της φυσικής

Το πανέμορφο εκκλησάκι που αψηφά τους νόμους της φυσικής

Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο»

Ένα εκκλησάκι που λέγεται ότι αψηφά τους νόμους της φυσικής και η φήμη του έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μιλάμε φυσικά για την Αγία Θεοδώρα, ένας πραγματικά ξεχωριστός ναός, που προκαλεί δέος στον επισκέπτη αλλά και σε όποιον δει φωτογραφίες του. Κι αυτό γιατί δεκαεπτά δέντρα ξεπηδούν μέσα από τη στέγη του συνθέτουν μια μοναδική εικόνα αλλά αποτελούν ταυτόχρονα και ένα σκηνικό που προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση.

Η Αγία Θεοδώρα είναι, λοιπόν, ένα εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται στο χωριό Βάστα Αρκαδίας. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα αλλά και από γραφικά εκκλησάκια του κόσμου και θα το βρεις μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό του Ίσαρη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι λέγεται ότι αψηφά τους νόμους της φυσικής μιας και οι κορμοί και τα κλαδιά δεκαεπτά δέντρων περνούν μέσα από τη σκεπή και τους τοίχους χωρίς να έχει υποστεί ζημιές το εκκλησάκι. Ένας μικρός ναός βυζαντινή ο οποίος ανεγέρθηκε τον 12 αιώνα μ.Χ. προς τιμή της Αγίας Θεοδώρας που εκτελέστηκε στην περιοχή. Έχει, δε, μόλις τέσσερα μέτρα πλάτος και πέντε μέτρα μήκος.

Οι ρίζες των δέντρων δεν φαίνονται αλλά από τα θεμέλια του ναού αναβλύζει νερό, πράγμα το οποίο τροφοδοτεί συνεχώς τα δεκαεπτά εντυπωσιακά δέντρα.

Το συγκεκριμένο εκκλησάκι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο». Τι λέει, όμως, η θρησκευτική παράδοση για το εκκλησάκι; Σύμφωνα με αυτήν ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε.

Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.