Το σμαραγδένιο μυστικό της Ελλάδας με τα κρυστάλλινα νερά

Το σμαραγδένιο μυστικό της Ελλάδας με τα κρυστάλλινα νερά

Αξίζει να κάνεις ένα ταξίδι στην περιοχή και να γνωρίσεις και αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας

Κρυστάλλινα νερά, καταπράσινο περιβάλλον και ήχοι της φύσης. Ένα μοναδικό σκηνικό που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο όταν βρεθεί εκεί, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο λόγος για την περίφημη λίμνη Κούπα – Σκρα ή απλώς Σκρα όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν και η οποία βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο Κιλκίς. Μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς που την άνοιξη φουντώνει και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη.

Αξίζει να κάνεις ένα ταξίδι στην περιοχή και να γνωρίσεις και αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας.

Η λίμνη Κούπα – Σκρα στο Κιλκίς ή αλλιώς γαλάζια λίμνη της Ελλάδας βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη αλλά μοιάζει να είναι κρυμμένη σε κάποιο απομακρυσμένο δάσος. Στην περιοχή βρίσκονται και οι ομώνυμοι καταρράκτες που αποτελούν αγαπημένο προορισμό για βουτιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η λίμνη Κούπα – Σκρα αποκαλείται και Γαλάζια λίμνη λόγω του χρώματος της.

Αυτό το χρώμα το οφείλει στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της. Οι εικόνες από τις φωτογραφίες μπορεί να σου δώσουν μια ιδέα της ομορφιάς που θα αντικρίσεις εκεί αλλά σίγουρα θα θαμπωθείς ακόμη περισσότερο όταν θα περπατήσεις στα μονοπάτια για να βγεις στο σημείο που βρίσκεται.

Η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη για να φτάσεις στο σμαραγδένιο μυστικό της Ελλάδας και στην προκειμένη της Κεντρικής Μακεδονίας. Αν βρεθείς στην περιοχή του Κιλκίς και θες να πας στη λίμνη, θα πρέπει να πάρεις το δρόμο προς την Αξιούπολη. Από εκεί θα συνεχίσεις για τα χωριά Κούπα και Φανός. Τέλος ακολούθησε τις πινακίδες προς τους «Καταρράκτες». Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο και να ακολουθήσεις ένα μονοπάτι με τα πόδια.

Ξύλινα γεφυράκια, σκαλοπατάκια και μοναδικά φυσικά τοπία θα συντροφεύουν τη διαδρομή σου. Μέχρι να δεις τρεχούμενα νερά και στο τέλος ένα ξέφωτο που θα σε φέρει μπροστά στη λίμνη Κούπα – Σκρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μόλις έφτασες στον παράδεισο του Κιλκίς.