Ένα διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψεις σε μία γωνιά του Κιλκίς

Ένα διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψεις σε μία γωνιά του Κιλκίς

Μια απόδραση το χειμώνα θα σου δείξει την πιο άγρια μορφή της

Ένας σπουδαίος υδροβιότοπος στα σύνορα της Ελλάδας που περικλείει μοναδική ομορφιά και εντυπωσιάζει όλες τις εποχές του χρόνου. Μια απόδραση το χειμώνα θα σου δείξει την πιο άγρια μορφή της.

Μια γωνιά του Κιλκίς όχι τόσο ανεπτυγμένη τουριστικά αλλά με ενδιαφέρον για τον επισκέπτη είναι η λίμνη Δοϊράνη.

Η Λίμνη Δοϊράνη είναι στην πραγματικότητα ένα ανέγγιχτο διαμάντι το οποίο βρίσκεται στο Κιλκίς ενώ μέρος της είναι και στα γειτονικά Σκόπια. Εκεί, στα βόρεια του Κιλκίς και σε απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη θα συναντήσεις έναν ζωντανό υδροβιότοπο που σέβονται και αγαπούν οι κάτοικοι της περιοχής. Έναν υδάτινο παράδεισο που προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες. Το φυσικό τοπίο και ο ήχος των πουλιών σίγουρα θα σε ανταμείψουν για τη διαδρομή που θα κάνεις έως εκεί.

Όσον αφορά το χωριό της Δοϊράνης είναι ένας μικρός οικισμός με λιγοστούς κατοίκους. Παρά την ξεχωριστή ομορφιά της λίμνης Δοϊράνης, δεν πρόκειται να συναντήσεις ένα πολύ τουριστικό μέρος. Αποτελεί, πάντως, τον ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και όσους αγαπούν την ησυχία και τη γαλήνη στο ταξίδι τους.

Η Δοϊράνη έχει έκταση 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το βάθος της είναι περίπου 4 μέτρα. Πολλά πουλιά και ψάρια ζουν στα νερά της κάνοντας την λίμνη ένα αληθινό καταφύγιο για τα ζώα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Εκτός από ομορφιά, η λίμνη Δοϊράνη έχει, επίσης και μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς εκεί έγιναν μεγάλες και σπουδαίες ιστορικές μάχες. Η πιο γνωστή είναι, βεβαίως, η Μάχη της Δοϊράνης, το 1913, στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Λένε, μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η λίμνη είχε παγώσει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί στρατιώτες να περπατούν πάνω της χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για λίμνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...