Τρεις ιδανικοί χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Τρεις ιδανικοί χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Πρέπει να μπουν στη λίστα σου

Οι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο είναι πολλοί και για όλα τα γούστα μιας και συνδυάζουν την όμορφη φύση και την οργάνωση σε τουριστικές υποδομές. Είτε προτιμάς μεγαλύτερα χωριά ή μικρότερους οικισμούς, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα περιβάλλεται από δάση και τρεχούμενα νερά, βουνά και μεγάλες εκτάσεις που ανοίγει το μάτι σου.

Το σημαντικό είναι ότι μεταξύ άλλων θα βρεις καταλύματα που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους ταξιδιωτών αλλά και σε όλα τα βαλάντια.

Στεμνίτσα

Όπως είπαμε, τα μέρη για απόδραση στην Πελοπόννησο είναι πολλά. Εμείς ξεχωρίσαμε αυτή τη φορά τρία μεταξύ των οποίων και η Στεμνίτσα. Ένα ήσυχο και γραφικό χωριό, από τα δημοφιλέστερα του Μαινάλου. Εκεί, περίπου στα 1.000 μέτρα υψόμετρο θα απολαύσεις τη χειμερινή φύση ανάμεσα σε καρυδιές, πλατάνια και κερασιές. Πολλές φυσικά είναι και οι πιθανότητες να απολαύσεις χιονισμένα τοπία ενώ κάθεσαι δίπλα σε ένα τζάκι.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα αρκετά γνωστό χωριό, μπορείς να απολαύσεις ήσυχες στιγμές και όχι την πολυκοσμία που θα βρεις στα πιο κοσμικά στέκια της Πελοποννήσου.

Ζαχλωρού

Ακόμη ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός της Πελοποννήσου που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου. Η Ζαχλωρού είναι πράγματι ένα χωριό – όνειρο που σου προσφέρει όλα όσα θες για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Κρυμμένο στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού είναι το χωριουδάκι με τα κόκκινα κεραμίδια που είναι πνιγμένο μέσα στο πράσινο. Όταν βρεθείς εκεί και αν ο καιρός ευνοεί θα ευχαριστηθείς βόλτα στο δάσος και στις πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή. Και φυσικά θα κάνεις βόλτα με τον Οδοντωτό, το διάσημο τρένο της Πελοποννήσου. Οι επιλογές σε καταλύματα και εστιατόρια είναι πολλές και καλές. Σε κοντινή ακτίνα βρίσκεται το Μέγα Σπήλαιο, η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας.

Τρίκαλα Κορινθίας

Οι διάσημοι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο περιλαμβάνουν και χωριά όπως είναι τα περίφημα Τρίκαλα Κορινθίας. Αποτελεί ιδανική επιλογή αν θες κάτι πιο κοσμικό για τις διακοπές σου το χειμώνα αλλά με την ίδια φύση και ομορφιά που θα δεις και σε μικρότερους οικισμούς.

Αυτό, βέβαια, που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ενδεχομένως οι τιμές να είναι λίγο πιο υψηλές από άλλα μέρη της Πελοποννήσου ειδικά την περίοδο των γιορτών. Αν βρεθείς εκεί φυσικά μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στη Λίμνη Δόξα. Ο Φενεός με αυτή την πανέμορφη λίμνη είναι μια ημερήσια εκδρομή που θα θυμάσαι στο τέλος του ταξιδιού σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.