Κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα χωρίς να… σπαρταρήσεις οικονομικά

Κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα χωρίς να… σπαρταρήσεις οικονομικά

Οι low budget επιλογές είναι ιδανικές για Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακα οι Αθηναίοι αναζητούν μικρές και όχι πολυέξοδες... αποδράσεις. Όταν αυτές συνδυάζονται με κοντινές επιλογές, τότε γίνονται ιδανικές.

Μπορείς να κανονίσεις την εκδρομή τελευταία στιγμή και να πας με μικρό κόστος. Εξίσου χαμηλές είναι και οι τιμές αν κάνεις καλή έρευνα και στη διαμονή σου. Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα είναι σίγουρα στις πρώτες μας επιλογές όλες τις εποχές του χρόνου για κοντινές low budget εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι αρκετές ανάλογα με τα γούστα σας και το πρόγραμμα που θέλετε να ακολουθήσετε.

Ναύπλιο

Μια all time classic επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι. Το Ναύπλιο είναι μια σταθερά καλή λύση για να αποδράσεις από την Αθήνα με συγκεκριμένο, όχι υψηλό budget και να περάσεις εγγυημένα καλά. Η κοντινή απόσταση και τα πολλά που έχεις να δεις και να κάνεις είναι αυτά που κρατούν το Ναύπλιο όταν οι low budget προορισμοί είναι το ζητούμενο. Το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός που μπορείς να επιλέξεις και για μονοήμερη αν δε θες να διανυκτερεύσεις.

Μιάμιση μόλις ώρα μακριά από την πρωτεύουσα θα ξετυλιχθεί μπροστά σου ένα μεγάλο μέρος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Στα αξιοθέατα στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δεις επιλέγοντας για απόδραση το Ναύπλιο είναι φυσικά το περίφημο Κάστρο του Παλαμηδίου. Θα περπατήσεις σε γραφικά ολάνθιστα σοκάκια και θα δεις ένα ιδιαίτερα όμορφο και καλαίσθητο αστικό τοπίο. Στο Ναύπλιο άνοιξε το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας και αυτό είναι το άγνωστο μυστικό του, περιγράφεται στο exploringgreece.tv

Φενεός

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Φενεός αποκαλείται και Κορινθιακή Ελβετία. Αποτελεί έναν πραγματικό φυσικό παράδεισο στον οποίο θα περάσεις μερικές από τις πιο χαλαρές στιγμές σου ακόμη κι αν κάνεις μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα. Η Ορεινή Κορινθία έχει πολλές επιλογές για σαββατοκύριακο και ο Φενεός προσφέρει καταλύματα που θα σε βγάλου ασπροπρόσωπο. Στα must είναι φυσικά μια βόλτα στη λίμνη Δόξα που θα σε καθηλώσει με την ομορφιά της.

Σε αυτό το καταπράσινο τοπίο με τα πανέμορφα χωριά και τα οργανωμένα καταλύματα μπορείς να οργανώσεις μια 48ωρή απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. αν τώρα θες να κάνεις μαζί και ένα γαστρονομιό ταξίδι, κάνε μια στάση στο χωριό Ζαρούχλα. Θα μας θυμηθείς…

Χωριά Ελικώνα

Τα χωριά του Ελικώνα είναι, επίσης, μια επίσης καλή επιλογή για low budget απόδραση κοντά στην Αθήνα. Φθινόπωρο και χειμώνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του και τις φυσιολογικές τιμές διαμονής και εστίασης. Αν τώρα, πρέπει να διαλέξουμε ένα χωριό θα σου προτείνουμε το Κυριάκι. Ένα πραγματικά πανέμορφο χωριό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα πιο ορεινά τουριστικά θέρετρα. Απέχει από την Αθήνα μόλις 165 χιλιόμετρα και διαθέτει οικονομικούς ξενώνες. Αν βρεθείς εκεί για Σαββατοκύριακο, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την Αρβανίτσα, μια καταπράσινη δασώδη έκταση που θα σε γοητεύσει.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είναι προνομιούχοι, διότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτές τις εξαιρετικές επιλογές.