Το εντυπωσιακό κάστρο που στα θεμέλιά του είναι θαμμένος ένας σουλτάνος

Το εντυπωσιακό κάστρο που στα θεμέλιά του είναι θαμμένος ένας σουλτάνος

Δείτε το βίντεο

Ένα από τα ξεχωριστά αλλά όχι και τόσο γνωστά είναι ένα κάστρο πολύ κοντά στην Αθήνα. Ο λόγος για το κάστρο Καράμπαμπα στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Εκτός από τα χαρακτηριστικά και το μέγεθός του, αυτό που μπορεί να μην γνωρίζεις είναι ότι στα θεμέλια του συγκεκριμένου κάστρου είναι θαμμένος ένας σουλτάνος.

Ένα κάστρο με μεγάλη ιστορία και εκπληκτική θέα αν τύχει και βρεθείς εκεί.

Το κάστρο Καράμπαμπα βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο, φυσικά σε στρατηγική θέση καθώς ελέγχει το στενό του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας. Το τμήμα του κάστρου το οποίο έχει διασωθεί σήμερα θεωρείται ότι οικοδομήθηκε από τους Τούρκους το 1684. Ο σκοπός της κατασκευής με τέτοια οχύρωση τότε ήταν η προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς. Παρά το γεγονός ότι έγινε γι’ αυτό το σκοπό, σχεδιάστηκε από τον Βενετό Gerolimo Galopo και γι’ αυτό το λόγο η αρχιτεκτονική του είναι περισσότερο ευρωπαϊκή και λιγότερο Τουρκική.

Το 1688 και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του Βενετοτουρκικού πολέμου, το κάστρο πολιορκήθηκε ανεπιτυχώς από τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Το σχήμα που έχει το φρούριο είναι ακανόνιστο και καταλαμβάνει την κορυφή του λόφου. Η μεγαλύτερη διάσταση του είναι 240 μέτρα και η μικρή 54 μέτρα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και δικαιολογεί και το όνομά του είναι μια μικρή αλλά σημαντική πληροφορία. Το όνομά του, λοιπόν, θεωρείται ότι το πήρε από τον Καρά – Μπαμπά Σουλτάν ο οποίος ήταν θαμμένος στον λόφο αυτόν, στα θεμέλια δηλαδή του κάστρου. Αν φτάσεις ως εκεί, σίγουρα θα σε εκπλήξει η μοναδική θέα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Παρακαλούμε περιμένετε ...