Ένα ταξίδι σε ένα από τα μεγαλύτερα «νεκροταφεία» τρένων στον κόσμο

Ένα ταξίδι σε ένα από τα μεγαλύτερα «νεκροταφεία» τρένων στον κόσμο

Μια γωνιά που λίγοι γνωρίζουν

Στην Ελλάδα υπάρχουν ένα μέρος όπου θα δεις όλα τα τρένα μαζί. Το αποκαλούν «νεκροταφείο τρένων» και όχι άδικα ενώ θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες, ιδιαίτερα από ψηλά, είναι άκρως εντυπωσιακές.

Και να σκεφτεί κανείς ότι απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πλατεία Αριστοτέλους. Μια γωνιά που λίγοι γνωρίζουν.

Τρένα, βαγόνια και εξοπλισμός σιδηροδρόμων. Όλα αυτά σε έναν χώρο που δεν γίνεται να μην σου θυμίσει ένα λεγόμενο «νεκροταφείο τρένων». Και δεν πρόκειται για έναν χώρο που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Εκεί βρίσκουν… καταφύγιο τα παλιά τρένα και βαγόνια για περισσότερα από 30 χρόνια. Μάλιστα κάτι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει στην Ελλάδα ενώ θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα «νεκροταφεία τρένων» στον κόσμο. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα τρένα – φαντάσματα που έχουν μεταφερθεί εκεί καλύπτουν μια έκταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Το πώς και γιατί επιλέχθηκε αυτό το μέρος για τα τρένα είναι άγνωστο. Όπως επίσης και το αν επισκευάζονται ή αν απλώς τοποθετούνται εκεί. Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...