Οι βυθισμένες «πολιτείες» της Ελλάδας που παραμένουν ορατές

Οι βυθισμένες «πολιτείες» της Ελλάδας που παραμένουν ορατές

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Εκτός από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορείς να γνωρίσεις μέσα από τα ταξίδια σου, υπάρχουν και αυτά που μοιάζουν και σε κάποιες περιπτώσεις είναι αθέατα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι βυθισμένες «πολιτείες» της Ελλάδας οι οποίες βρίσκονται πλέον κάτω από τη θάλασσα θυμίζοντάς μας ότι κάποτε ήταν γεμάτες ζωή.

Η αρχαία βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου προσφέρει μοναδικές και σπάνιες εικόνες βλέποντάς την κανείς από ψηλά. Οι εικόνες που αντικρίζεις είναι πραγματικά σπάνιες καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια παλιά πόλη η οποία βυθίστηκε με την πάροδο των ετών αλλά καταφέρνει να διατηρηθεί μέσα στους αιώνες. Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχαιολόγων στην περιοχή, ενδέχεται να υπήρχε στο σημείο που τώρα μπορούμε να δούμε βυθισμένο, κάποιος εμπορικός σταθμός. Αναφερόμαστε, επίσης, και στην ίδια περιοχή στην οποία βρίσκεται σήμερα η παλιά Επίδαυρος.

Το χαρακτηριστικό της βυθισμένης, αυτής, πολιτείας είναι ότι όχι μόνο μπορείς να διακρίνεις από ψηλά τα πλακόστρωτα στα οποία πριν από αιώνες περπατούσαν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και να κολυμπήσεις δίπλα σε αυτά. Μια εμπειρία μοναδική…

Η βυθισμένη αρχαία ελληνική πόλη λίγα μέτρα κάτω από τη θάλασσα

Η δεύτερη βυθισμένη πολιτεία της Ελλάδας βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Κοντά στο Παυλοπέτρι της Λακωνίας υπάρχει ένας αρχαίος οικισμός ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι του 2.800 π.Χ διατηρούμενος σε άριστη κατάσταση κι ας είναι κάτω από το νερό. Είναι όμως αυτό το νερό της θάλασσας το οποίο τόσους αιώνες προφύλαξε από τον χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση τα πιο πολλά από τα κτίσματα. Είναι μια άγνωστη υποθαλάσσια πόλη για τους περισσότερους. Ο οικισμός αυτός στη Λακωνία βρίσκεται μόλις 4 μέτρα από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, έχουν εντοπιστεί 15 κτήρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα αλλά και ένα ιδιαίτερο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού. Πώς έγινε όμως αυτή η καταστροφή; Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι αυτή η βυθισμένη πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 ρίχτερ, κοντά στο 1.000 π.Χ, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές μέσα από την ξεχωριστή πτήση που θα δείτε παρακάτω…