Το ιστορικό χωριό στο Πήλιο που πρέπει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου

Το ιστορικό χωριό στο Πήλιο που πρέπει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου

Σου κλέβει την καρδιά

Το Πήλιο συνδυάζει βουνό και θάλασσα με έναν τρόπο που δύσκολα θα βρεις αλλού. Αν αποφασίσεις να κάνεις μια απόδραση στο Πήλιο, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα πολλά και όμορφα χωριά του. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά, είναι όλα πολύ οργανωμένα και σου προσφέρουν όλα όσα θες για χαλαρές στιγμές.

Παραδοσιακά καταλύματα και φιλόξενοι ξενώνες μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Ένα από τα χωριά που είναι στη λίστα με τα αγαπημένα μας είναι οι Μηλιές στο Πήλιο. Ιστορικό χωριό σε ιδιαίτερη τοποθεσία που κλέβει τις εντυπώσεις.

Οι Μηλιές, λοιπόν, είναι ένα πανέμορφο χωριό στο Πήλιο και από τα πλέον παραδοσιακά και γραφικά. Χτισμένο στα 400 μέτρα υψόμετρο και σε απόσταση λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από το Βόλο, οι Μηλιές είναι γεμάτες πλατάνια, ελαιώνες και παραδοσιακά αρχοντικά.

Κτήρια τα οποία σου φέρνουν στο μυαλό την ένδοξη ιστορία του χωριού. Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, ότι οι Μηλιές πρωτοστάτησαν στο Πήλιο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα από το χωριό Μηλιές στο Πήλιο κατάγονταν ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Άνθιμος Γαζής.

Οι Μηλιές ενδείκνυνται για βόλτες μέσα στη φύση αλλά και για επίσκεψη στα διάφορα αξιοθέατα που έχει το χωριό. Θα επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο και την Βιβλιοθήκη αλλά και την ξεχωριστή από αρχιτεκτονικής άποψης, εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Μετά το περπάτημα στα πλακόστρωτα καλντερίμια, θα κάνεις μια στάση και θα βγάλεις φωτογραφίες στις παραδοσιακές βρύσες.

Αν θες περισσότερη εξερεύνηση στη φύση, το χωριό ενδείκνυται για πεζοπορία με αρκετές διαδρομές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι βατές με κατάλληλη σήμανση. Ένας από τους πιο εύκολους και γνωστούς περιπάτους είναι η ανάβαση στο ξωκλήσι του Άθωνα.

Εκδρομή στο Πήλιο και τις Μηλιές χωρίς βόλτα με τον θρυλικό Μουντζούρη δεν γίνεται. Το χωριό Μηλιές στο Πήλιο συνδέεται άρρηκτα με το γνωστό τρενάκι του Πηλίου.

Με τον Μουντζούρη, μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική διαδρομή και ένα ταξίδι στο χρόνο. Είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως αναφέρει το exploringgreece.