Ορεινή Ναυπακτία: Τι θα δεις και τι θα κάνεις σε ένα τριήμερο

Ορεινή Ναυπακτία: Τι θα δεις και τι θα κάνεις σε ένα τριήμερο

Η μεταβατική εποχή ανάμεσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα είναι ιδανική για να βρεθείς εκεί

Μια από τις περιοχές που αποτελεί καλή και αγαπημένη επιλογή για το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι η Ορεινή Ναυπακτία.

Εκεί που θα περάσεις καλά, θα φας ακόμη καλύτερα και θα χαλαρώσεις ακόμη και μέσα σε λίγα 24ωρα. Υπάρχουν πολλά να δεις και να κάνεις είτε πας με παρέα είτε με οικογένεια. Στα συν είναι, επίσης, και οι πολύ καλές τιμές σε καταλύματα και εστιατόρια.

Μέσα σε τρεις μέρες μπορείς να δεις και να κάνεις πολλά στην Ορεινή Ναυπακτία. Εκεί, στα ορεινά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα με τη Φωκίδα η φύση είναι στα καλύτερά της και τα χωριά έτοιμα να σε υποδεχτούν. Πρόκειται για έναν ορεινό προορισμό που κρατιέται καλά μακριά από την έντονη τουριστική κίνηση και αυτό σίγουρα είναι στα υπέρ του.

Η μεταβατική εποχή ανάμεσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα είναι ιδανική για να βρεθείς εκεί. Κι αυτό γιατί τα χρώματα δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, η θερμοκρασία είναι ιδανική και οι δρόμοι δεν είναι ακόμη παγωμένοι.

Θα επιλέξεις την Ορεινή Ναυπακτία αν σου αρέσουν οι χαλαροί ρυθμοί και οι περιηγήσεις. Είναι το βασικό που σου προτείνουμε να κάνεις εκεί. Περπάτημα σε μονοπάτια μέσα στο δάσος και βόλτες με το αυτοκίνητο στα χωριά. Εκεί θα βρεις μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες από πέτρα μέσα στο πράσινο. Θα επιλέξεις, επίσης, την Ορεινή Ναυπακτία αν σου αρέσουν οι εναλλακτικές δραστηριότητες.

Μπορείς να επιδοθείς σε ποδήλατο βουνού, πεζοπορίες και διαδρομές με 4X4. Αν σου αρέσουν τα extreme sports, μην φύγεις χωρίς να κάνεις ράφτινγκ. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ακόμη, όμως, κι αν απλώς θες να χαλαρώσεις, τότε να επιλέξεις την Ορεινή Ναυπακτία. Αν περπατήσεις στα δεκάδες μονοπάτια που έχεις, θα δεις και θα αφουγκραστείς απίστευτα τοπία. Αν βρεθείς στην περιοχή, μην παραλείψεις να γνωρίσεις τη γέφυρα Μπανιά. Πρόκειται για μια ξεχωριστή γέφυρα τύπου Μπέλεϋ που ενώνει τις δύο όχθες του… Φίδαρη. Ήξερες ότι στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται, επίσης, και τα Μικρά Παλούκοβα;

Πρόκειται για ένα χωριό που κάποτε «βυθίστηκε» αλλά ξαναγεννήθηκε. Η Ορεινή Ναυπακτία δεν είναι απλώς ένας καλός φθινοπωρινός προορισμός αλλά μια εμπειρία που θα αποζητάς σίγουρα να ζήσεις κάθε χρόνο…