Πεζοπορίες στην Αττική: Αυτές είναι οι διαδρομές που θα σε μαγέψουν

Πεζοπορίες στην Αττική: Αυτές είναι οι διαδρομές που θα σε μαγέψουν

Μοναδική διέξοδος για να ευχαριστηθείς τη φύση

Οι πεζοπορίες στην Αττική αποτελούν μια μοναδική διέξοδο για να ευχαριστηθείς τη φύση. Θα πάρεις καθαρό αέρα, θα περπατήσεις σε όμορφες γωνιές της Αττικής και θα γυρίσεις σπίτι σου γεμάτος ενέργεια και εικόνες με πράσινο και τρεχούμενα νερά.

Πεντέλη

Ξεκινάμε από την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης προς την Άνω Πεντέλη. Μετά τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ, θα ακολουθήσεις ένα δρομάκι μέχρι να συναντήσεις το πρώτο μονοπάτι. Θα δεις και σήμανση με Γαλάζια Σημάδια. Θα συνεχίσεις σε ένα μονοπάτι το οποίο τελειώνει μέσα σε μεγάλο αμφιθεατρικό νταμάρι. Από εδώ ακολουθείς τα Γαλάζια Σημάδια που μας φέρνουν στο αμέσως ψηλότερο επίπεδο δρόμων και περνώντας μπροστά από τη ημιτελή σήραγγα του ΝΑΤΟ, φτάνουμε εύκολα στη Σπηλιά Νταβέλη με τα μυστικά που κρύβει όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Υμηττός

Από τις πιο όμορφες διαδρομές είναι η Καλοπούλα – Φραγκομονάστηρο. Πρόκειται για μια διαδρομή η οποία περνάει μετά από μια μικρή παράκαμψη, από τη Μονή Καισαριανής και καταλήγει στον λόφο των Ταξιαρχών, με το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Η διαδρομή είναι περίπου μία ώρα είναι πολύ εύκολη και είναι ιδανική για πεζοπορία αλλά και για τρέξιμο. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή; Η θέα στην Αθήνα και τον Σαρωνικό από πολλά σημεία του μονοπατιού. Σίγουρα είναι μια από τις πεζοπορικές διαδρομές στην Αττική που θα κάνεις πολλές φορές.

Μαραθώνας

Εάν θέλετε μια διαδρομή με διαφορετική θέα τότε η λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί την ιδανική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή.

Πίσω από τη λίμνη υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων, στην καρδιά του οποίου δύσκολα πιστεύει κανείς ότι βρίσκεται στην Αττική. Η διαδρομή είναι ιδανική και για ποδήλατο.