Πήλιο: Ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες ολιγοήμερες διακοπές

Πήλιο: Ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες ολιγοήμερες διακοπές

Εκτός του ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα, μπορείς να ζήσεις και άλλες απολαύσεις

Κάποιες περιοχές στην Ελλάδα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όλο το χρόνο και το Πήλιο αποτελεί έναν από αυτούς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θα περάσεις εξίσου καλά και τις τέσσερις εποχές, με την καθεμία να έχει τη δική της ομορφιά. Ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μπορείς να απολαύσεις ταυτόχρονα και τις θάλασσες και το βουνό. Ακόμη κι αν βρεθείς εκεί για λιγότερο από μία εβδομάδα, οι αναμνήσεις θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό σου.

Η εκδρομή στο Πήλιο έχει σαν βασικό συστατικό τις πεντακάθαρες θάλασσες με τα γαλαζοπράσινα νερά. Κάτω από το βουνό των Κενταύρων, θα απολαύσεις μικρά και μεγάλα διαμάντια τα οποία βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου ή του Παγασητικού. Η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, ξεχωρίζει κάποιες παραλίες, όπως είναι η παραλία Μυλοπόταμος ή η Παπά Νερό.

Κάποιες παραλίες έχουν πιο βαθιά και άλλες λιγότερο οπότε μπορείς να επιλέξεις όποια θες ανάλογα με τα γούστα σου. Θα βρεις αφράτη άμμο και βοτσαλάκι. Αν είσαι τολμηρός και σου αρέσει να ανακαλύπτεις κρυφά διαμάντια τότε μπορείς να επισκεφθείς και την μαγευτική Φακίστρα. Μια παραλία όνειρο κοντά στην Τσαγκαράδα.

Οι παραλίες αυτές ενδείκνυνται για μπάνιο και το φθινόπωρο, ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο. Εκτός όμως από τις παραλίες, στο Πήλιο θα απολαύσεις και μαγικές διαδρομές στο βουνό των Κενταύρων. Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα χωριά που είναι και στο βουνό και κοντά στη θάλασσα. Τσαγκαράδα, Νταμούχαρη και Κισσός είναι από τα αγαπημένα μας.

Ειδικά όσον αφορά την Τσαγκαράδα, εκτός του ότι είναι ένα κεντρικό χωριό πνιγμένο στο πράσινο, εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά τον πλάτανο των 1.000 ετών ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού!

Εκδρομή στο Πήλιο: Όσα θα δεις και θα κάνεις

Εκτός από τις βόλτες στις παραλίες και στα χωριά, το Πήλιο είναι ιδανικό σίγουρα για ένα γαστρονομικό ταξίδι. Θα δοκιμάσεις χειροποίητες πίτες, γλυκά και καλό κρέας με μεζέδες. Υπάρχει και ένα παραδοσιακό φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Και φυσικά αν πας Πήλιο, μέσα σε ένα τετραήμερο μπορείς να κάνεις βόλτα και με το θρυλικό τρένο, τον Μουτζούρη! Το τρένο που συνέδεσε το κέντρο του Βόλου με τη δυτική πλευρά του βουνού των Κενταύρων. Μια μαγευτική διαδρομή.

Το Πήλιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4 ωρών από την Αθήνα πράγμα που σε κάνει να κανονίζεις άνετα ένα τετραήμερο που τα έχει όλα! Το βουνό των Κενταύρων σε περιμένει! Μια εκδρομή που αξίζει…