Εύβοια: Η παραλία που δεν έχει ποτέ την ίδια όψη και αλλάζει σχήματα

Εύβοια: Η παραλία που δεν έχει ποτέ την ίδια όψη και αλλάζει σχήματα

Οι εκπλήξεις που θα συναντήσεις

Οι παραλίες της Εύβοιας κόβουν την ανάσα στους επισκέπτες με την μοναδική ομορφιά τους. Εκτός όμως από τις συνηθισμένες υπάρχει και εκείνη η οποία δεν έχει ποτέ την ίδια όψη. Μια όψη που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι κάποιον προορισμό του εξωτερικού. Σε αυτό συμβάλλουν και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της. Ο λόγος για την παραλία Χρυσή Άμμος.

Η συγκεκριμένη παραλία παίρνει διάφορα… σχήματα και έτσι δημιουργούνται ακόμη και μικρές φυσικές πισίνες μέσα στην άμμο. Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες παραλίες στην Εύβοια μαζί με την δίδυμη παραλία των ερωτευμένων όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Δεν έχει ποτέ την ίδια όψη

Η Χρυσή Άμμος είναι μια εκπληκτικής ομορφιάς παραλία η οποία βρίσκεται στο Μαρμάρι και αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες ειδικά για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Είναι μια αμμώδης παραλία μήκους περίπου 300 μέτρων της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολύ ψιλή άμμος. Εκτός από αυτό η συγκεκριμένη παραλία έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο. Αλλάζει όψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο λόγος είναι ότι τα ρεύματα της περιοχής μετακινούν διαρκώς την άμμο μία στα Βόρεια και μια στα Νότια. Με αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει δεκάδες χρόνια η παραλία αλλάζει συνεχώς το σχήμα της και έτσι η Χρυσή Άμμος είναι πάντα νέα σε εμφάνιση και διαμόρφωση.

Όπως συμβαίνει και με μια άλλη παραλία στην βόρεια Εύβοια η οποία ονομάζεται Γρεγολίμανο και αποτελεί μια αμμόγλωσσα που μοιάζει να κινείται. Βάλε την και αυτή στη λίστα σου.

Οι εκπλήξεις που θα συναντήσεις

Οι επιλογές που έχεις στη διάθεση σου είναι πολλές ακόμη κι αν πας για ένα Σαββατοκύριακο.

Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τα ορυχεία που σήμερα είναι άγνωστες… αλπικές λίμνες; Ή για το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο; Αν τώρα σου αρέσουν τα μυστήρια της θάλασσας, πρέπει να επισκεφθείς την παραλία Βύθουρη στην οποία συμβαίνει το σπάνιο φαινόμενο στην Εύβοια.

Ο,τι κι αν επιλέξεις, σίγουρα θα γυρίσεις γεμάτος εμπειρίες…