Κεφαλονιά: Η παραλία που επισκέπτονται μόνο λίγοι και μοιάζει με παράδεισο

Κεφαλονιά: Η παραλία που επισκέπτονται μόνο λίγοι και μοιάζει με παράδεισο

Οι μαγικές εικόνες με τα κρυστάλλινα νερά

Τα κρυστάλλινα και γαλάζια νερά, οι αμμώδεις παραλίες ή και με βότσαλο αλλά και καταπράσινα δέντρα που φτάνουν ακόμη και στη θάλασσα έχουν κάνει την Κεφαλονιά έναν από τους top προορισμούς το καλοκαίρι. Η παραλία Μύρτος για παράδειγμα έχει διακριθεί πολλές φορές και έχει μπει στη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως. Μια από αυτές που έχουμε ξεχωρίσει, είναι μια παραλία που επισκέπτονται λίγοι και υπάρχει λόγος γι’ αυτό και δεν είναι άλλη από την παραλία Φτέρη.

Η παραλία Φτέρη είναι μια από τις παραδεισένιες παραλίες της Κεφαλονιάς που όμως δεν επισκέπτεται πολύς κόσμος. Και αυτό έχει την εξήγησή του. Η συγκεκριμένη παραλία καταφέρνει να διατηρήσει την παρθένα και άγρια ομορφιά της αλλά και τον λίγο κόσμο λόγω του ότι δεν έχει πολύ εύκολη πρόσβαση. Στην πραγματικότητα για να την προσεγγίσεις υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι το οποίο έχει διάρκεια περπατήματος περίπου 1 ώρα και περνάει μέσα από μια πυκνή βλάστηση. Μάλιστα δεν είναι και τόσο φαρδύ ή εύκολο. Από την άλλη μπορείς να φτάσεις εκεί και με σκάφος ή καϊκάκι όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Αποτελεί ένα άγνωστο για πολλούς και κρυφό διαμάντι του νησιού. Ειδικά για όσους αγαπούν εκτός από τη θάλασσα και το πράσινο που προσφέρει το γύρω τοπίο. Τα νερά δεν είναι πολύ κρύα αλλά ούτε και βαθιά, ιδανικά για κάθε ηλικία.

Τα κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν Καραϊβική

Τα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες κάνουν το τοπίο μαγικό. Εκεί θα συναντήσεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε σε συνδυασμό με το πράσινο. Θα κάνεις μπάνιο στην αμμουδιά που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι αλλά και στην απόκοσμη παραλία Ξι με το ιδιαίτερο όνομα. Μην παραλείψεις επίσης και την Η άγνωστη εξωτική παραλία με τα γαλάζια νερά. Εκεί βρίσκεται και το άγνωστο σε πολλούς σπήλαιο των 150 εκατομμυρίων ετών. Η Κεφαλονιά διαθέτει και πολλά ορεινά χωριά με φιλόξενους κατοίκους. Εκεί θα πιεις τον ελληνικό σου κάτω από τα δέντρα και θα δοκιμάσεις ωραίες γεύσεις στα ταβερνάκια.