Κέφαλος: Η μικρή «Ατόλη» στον Αμβρακικό που μαγεύει με τα κρυστάλλινα νερά της

Κέφαλος: Η μικρή «Ατόλη» στον Αμβρακικό που μαγεύει με τα κρυστάλλινα νερά της

Οι εικόνες από ψηλά κόβουν την ανάσα

Μια νησίδα με κρυστάλλινα νερά και καταπράσινο περιβάλλον που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Η μικρή και άγνωστη «Ατόλη» στον Αμβρακικό που σε προκαλεί να βουτήξεις στα νερά της. Το μικρό αυτό νησάκι ονομάζεται Κέφαλος και αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι κάποτε κατοικούσαν εκεί άνθρωποι. Σήμερα αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ευχαριστηθείς τις βουτιές σου.

Η μικρή νησίδα που ονομάζεται Κέφαλος και κατοικείτο στα ρωμαϊκά χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται και από τα ερείπια κατοικιών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο νησί. Και όχι μόνο αυτά αλλά επίσης και άλλα ερείπια τα οποία είναι σήμερα βυθισμένα βορειοδυτικά από το νησί και μέχρι το κοντινότερο ακρωτήριο.

Οι εικόνες από ψηλά κόβουν την ανάσα. Ο Κέφαλος, το μικρό νησί του Αμβρακικού μοιάζει σαν κοραλλιογενές. Σε παραπέμπει, μπορούμε να πούμε και σε έναν προορισμό της Καραϊβικής. Το σίγουρο είναι πως κολυμπώντας στα νερά του θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία και μάλιστα τόσο κοντά σου όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Πάρε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity του Youtube…

Η ομορφιά και η μορφολογία του, το κάνουν ένα ξεχωριστό μέρος το οποίο και αποκαλούν  συχνά μικρή Βενετία της Ελλάδας .Το Αιτωλικό είναι κάτι το ξεχωριστό στη χώρα μας λόγω της ομορφιάς και της μορφολογίας του. Αν το δεις από ψηλά θα καταλάβεις πιο εύκολα. Το Αιτωλικό είναι ένα νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Γύρω από το νησί, το νερό εισχωρεί στο λεπτό στρώμα γης δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ανάγλυφο στην ακτογραμμή. Αν θες να ξεκουραστείς σε έναν διαφορετικό προορισμό τότε το Αιτωλικό μπορεί να είναι μια από τις επιλογές σου. Και το πολύ βασικό είναι ότι μπορείς να φτάσεις εκεί οδικώς.

Η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αποτελέσει έναν προορισμό για να δεις πολλά ακόμη και να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες. Η περιοχή φημίζεται και για τις καλύτερες γαρίδες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.