Χαλκί: Το ελληνικό χωριό που λατρεύεται στο Instagram

Χαλκί: Το  ελληνικό χωριό που λατρεύεται στο Instagram

Ανθισμένες αυλές, γραφικά στενά και όμορφη αρχιτεκτονική

Η Ελλάδα έχει την ευτυχία να διαθέτει εκπληκτικά μέρη και χωριά που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Ένα από αυτά βρίσκεται στις Κυκλάδες και δεν έχουν άδικο που το αποκαλούν ως το αγαπημένο χωριό του Instagram.

Δεκάδες φωτογραφίες ανεβαίνουν συνεχώς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τις όμορφες γωνιές του χωριού. Ανθισμένες αυλές, γραφικά στενά και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο λόγος για το Χαλκί το οποίο βρίσκεται στη Νάξο. Μια όμορφη γωνιά που αξίζει να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία που θα πας στη Νάξο για διακοπές, περιγράφει το Exploring Greece TV.

Το αγαπημένο χωριό του Instagram

Λένε ότι στο Χαλκί της Νάξου χάνεις την αίσθηση του χρόνου και όχι άδικα. Νομίζεις ότι κάνεις ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε μια άλλη εποχή πιο αγνή και όμορφη. Θα περπατήσεις σε όμορφα στενά και θα κάνεις μια στάση για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου σε ένα καφενείο. Στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την έντονη καθημερινότητα. Και μπορεί η Απείρανθος να είναι πολύ φημισμένη αλλά το Χαλκί διατηρεί την παλιά του αίγλη όσο λίγα χωριά της Κυκλάδες.

Γι' αυτό εφόσον επισκεφτείς τη Νάξο πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις μια μεγάλη βόλτα από το Χαλκί.

View this post on Instagram

A post shared by roundphot0 (@roundphot0)

Και όπως είπαμε είναι το αγαπημένο χωριό του Instagram. Θα το δεις στα… trends για τη Νάξο και οι φωτογραφίες θα σου δώσουν μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να αντικρίσεις όταν θα βρεθείς εκεί. Ολάνθιστες και περιποιημένες αυλές και βουκαμβίλιες. Παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και κτήρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Το Χαλκί θα το βρείς λίγο περισσότερο από 15 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Νάξου και όταν φτάσεις θα μας θυμηθείς…

Διακοπές στη Νάξο, την οικογενειακή των Κυκλάδων

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την Νάξο την επιλέγουν πολύ συχνά οικογένειες. Είναι ένα νησί που τα έχει όλα. Από καθαρές παραλίες και γραφικά χωριά μέχρι καλό φαγητό και καταλύματα για όλα τα γούστα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στη Νάξο. Όπως για παράδειγα ο σπάνιος και εντυπωσιακός Αρχαιολογικός Ναός της Θεάς Δήμητρας αλλά και το ορεινότερο χωριό των Κυκλάδων. Όσον αφορά τις παραλίες, έχουμε ξεχωρίσει την παραλία – παράδεισο μέσα στο κεδροδάσος.

Και μπορεί το Χαλκί να είναι το πολυφωτογραφημένο χωριό της Νάξου, αλλά ολόκληρο το νησί έχει δεκάδες κρυφούς και φημισμένους θησαυρούς να σου δείξει!  Μην το αφήσεις πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς.