Πελοπόννησος: Κρυστάλλινα νερά και κολύμπι σε λίμνες και ποτάμια

Πελοπόννησος: Κρυστάλλινα νερά και κολύμπι σε λίμνες και ποτάμια

Απολαυστικά νερά και σκιές από πλατάνια σε προστατεύουν από τον καυτό ήλιο

Μια περιοχή που διαθέτει τα πάντα και για όλα τα γούστα είναι η Πελοπόννησος. Πέρα από τις υπέροχες παραλίες που σου προσφέρει κι έναν διαφορετικό τρόπο να δροσιστείς μέσα στο καλοκαίρι. Παρότι φημίζεται για τις καταπληκτικές θάλασσες, εμείς αυτή τη φορά σου προτείνουμε διακοπές με δροσερές βουτιές σε ποτάμια και λίμνες της Πελοποννήσου. Εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες και θα θες να επαναλάβεις αρκετές φορές στη ζωή σου. Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη τρεχούμενα νερά και μπορείς να απολαύσεις μια δροσερή απόδραση εναλλακτική μακριά από τη ζέστη και την πολυκοσμία.

Δες μερικές καλές προτάσεις και οργάνωσε το επόμενο roadtrip σου προς τα νότια. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη ένα καλό κίνητρο για εξόρμηση στα δροσερά μέρη της Πελοποννήσου. Θα μας θυμηθείς…

Λούσιος ποταμός

Κάτι νερά, μα τι νερά! Ο επίγειος παράδεισος σε περιμένει στον Λούσιο ποταμό. Το ποτάμι διασχίζει ένα συγκλονιστικής ομορφιάς καταπράσινο τοπίο που σου προσφέρει ατελείωτη δροσιά. Ευκαιρία για μια καλοκαιρινή βουτιά διαφορετική από τις άλλες. Δεν είναι τυχαία ένα από τα διασημότερα ελληνικά ποτάμια για βουτιές. Ξεκίνα τη διαδρομή σου από το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοχώρας. Κάνε μια όμορφη και αξέχαστη διαδρομή με τα πόδια στον δασικό δρόμο μέχρι τη Μονή Φιλοσόφου.

Λίμνη Ηραίου

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα θα βρεις ένα μαγευτικό μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Το Ηραίο είναι μόλις 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι και είναι ίσως ο ωραιότερος από τους κοντινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Εκεί λοιπόν μπορείς να οργανώσεις μια μονοήμερη και να κάνεις και μια βουτιά στη λίμνη Ηραίου, όπως περιγράφει το exploringgreece. Στην πραγματικότητα, τα νερά της λίμνης είναι λιμνοθάλασσα και δεν είναι ποτέ παγωμένα. Έχουν την ιδανική θερμοκρασία.

Tip: Αν βρεθείς εκεί μην χάσεις να κάνεις μια επίσκεψη στον αρχαίο ναό της Ήρας ο οποίος σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα.

Καταρράκτες Νέδας

Ένα σκηνικό βγαλμένο σαν από παραμύθι. Οι καταρράκτες της Νέδας δεν είναι τυχαία τόσο διάσημοι όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί που σου προτείνουμε με σιγουριά να κάνεις βουτιές είναι στον μεγάλο καταρράκτη της Νέδας. Τα νερά του δημιουργούν μια φυσική «πισίνα» ενώ γύρω θα κάνεις μπάνιο στις ποταμίσιες παραλίες που σχηματίζονται. Αν δεν έχεις κάνει μπάνιο υπό τη σκιά και τη δροσιά των πλατάνων δεν ξέρεις τι χάνεις. Ετοίμασε τη φωτογραφική σου γιατί δεν σταματάς με τις ομορφιές που θα δεις.

Tip: Αν σου αρέσει η περιπέτεια ρώτησε σε μια από τις οργανωμένες εταιρείες που είναι στην περιοχή και κάνε διάσχιση φαραγγιού. Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη περίοδος για κάτι τέτοιο.

Τα ποτάμια και οι λίμνες της Πελοποννήσου είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις, διότι σου προσφέρουν διαφορετική χαρά από εκείνη της θάλασσας.