Αλαλούμ στα ταξίδια για εμβολιασμένους προς την Ευρώπη – Γιατί καθυστέρησε πτήση από Θεσσαλονίκη προς Μάλτα

Αλαλούμ στα ταξίδια για εμβολιασμένους προς την Ευρώπη – Γιατί καθυστέρησε πτήση από Θεσσαλονίκη προς Μάλτα

Τι συνέβη στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πριν την επιβίβαση ενός γκρουπ 150 Ελλήνων

Ο κόσμος περιμένει ότι οι νέες οδηγίες της ΕΕ θα διευκολύνουν τα ταξίδια του εντός της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο στην πράξη άλλα βγαίνουν και σε πτήση που ήταν να πετάξει από Θεσσαλονίκη προς Μάλτα δημιουργήθηκε αλαλούμ. Η πτήση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία δεν δεχόταν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ζητούσε και την προσκόμιση βεβαίωσης από εργαστηριακό τεστ.

Πρόβλημα με την επιβίβαση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε γκρουπ 150 ατόμων, όλοι τους Έλληνες ταξιδιώτες που ήθελαν να ταξιδέψουν για τη Μάλτα.

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμό που ισχύει από χθες για τις χώρες της ΕΕ δεν έγινε δεκτό από την αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΡΤ3 ο κ . Ανέστης Τσινίδης.

Έπρεπε να γίνουν τηλεφωνικές επικοινωνίες της αεροπορικής εταιρείας με την κυβέρνηση της Μάλτας για να πάρουν το πράσινο φως. Τελικά η πτήση πραγματοποιήθηκε με 1,5 ώρα καθυστέρηση.
Οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες που ισχύουν από τη 1η Ιουλίου έχουν δημιουργήσει σύγχυση στο επιβατικό κοινό. Πολλοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι μπορούν να επιβιβαστούν, κάνοντας το self test.

Άλλοι δεν γνωρίζουν ότι παρόλο που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να περάσουν και 15 μέρες από τη δεύτερη δόση, διαφορετικά πρέπει να υποβληθούν σε PCR η rapid test.

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.