Ονειρεμένες διακοπές στο νησί με τις 100 παραλίες

Ονειρεμένες διακοπές στο νησί με τις 100 παραλίες

Είναι το νησί των αντιθέσεων

Είναι το νησί των αντιθέσεων στο οποίο οι διακοπές σου δε θα μοιάζουν με καμία από όσες έχεις περάσει ως τώρα.

Κι αυτό γιατί η Κάρπαθος μοιάζει ανέγγιχτη από την τουριστική κίνηση και προσφέρει εμπειρίες διαφορετικές από τις κλασικές. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι την αποκαλούν νησί των αντιθέσεων. Η Κάρπαθος είναι το νησί με τις 100 παραλίες που θα θες να τις επισκεφθείς όλες.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του νησιού που ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων είναι ότι μπορείς να το επιλέξεις σε όποια ηλικία κι αν είσαι εσύ ή η παρέα σου/ οικογένειά σου. Κι αυτό γιατί σου προσφέρει σε κάθε περίπτωση όλα όσα θες. Από οργανωμένα καταλύματα και ρηχές παραλίες για οικογένειες μέχρι απολαυστική νυχτερινή ζωή για τις νεότερες ηλικίες. Η Κάρπαθος είναι το νησί που δε θα σου κοστίσει ακριβά και θα νιώσεις ότι τα χρήματά σου έπιασαν τόπο αφήνοντάς σου μια γλυκιά ανάμνηση διακοπών.

Η Χώρα και Λιμάνι του νησιού, ταυτόχρονα, είναι τα Πηγάδια. Ρώτησε και προσέγγισε τον λόφο στον οποίο βρισκόταν η μινωική Ακρόπολη. Από εκεί θα συνεχίσεις προς την Παναγία τη Λαρνιώτισσα και θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη συγκλονιστική θέα σε ολόκληρη την πόλη και τα χωριά, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Η Κάρπαθος έχει πάνω από 100 καταγεγραμμένα σημεία/ ακτές στα οποία μπορείς να κάνεις μπάνιο και να απολαύσεις τα νερά του Αιγαίου. Εκεί παραλίες για όλα τα γούστα. Είναι μοιρασμένες με άμμο και βότσαλα, οι πρώτες στη δυτική πλευρά του νησιού και οι δεύτερες στην ανατολική. Και φυσικά μπορείς να επιλέξεις αν θες οργανωμένες ή πιο απόμερες και έρημες καθώς έχει απ’ όλα.

Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις πεντακάθαρα, πολλές φορές διάφανα νερά που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτή που έχουμε ξεχωρίσει είναι η παραλία Διακόφτης με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και την λευκή ψιλή άμμο.

Εκτός, όμως, από τις παραλίες, το νησί προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες όπως είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Εκεί βρίσκεται ένα δίκτυο πενήντα μονοπατιών που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα.