Το πανέμορφο χωριό που μοιάζει να επιπλέει στο νερό

Το πανέμορφο χωριό που μοιάζει να επιπλέει στο νερό

Πρέπει να είναι η επιλογή σου αν θες ήρεμες διακοπές μπροστά στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου

Η χώρα μας είναι γεμάτη όμορφα χωριά, ενώ αρκετά από από αυτά ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητά τους ή για κάποιο χαρακτηριστικό τους.

Ένα από αυτά είναι και ένα ελληνικό χωριό στην Αιτωλοακαρνανία. Ο λόγος για τον Μύτικα, το οποίο είναι χτισμένο σε ένα κομμάτι γης που στην ουσία μπαίνει στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Ένα μέρος που μπορεί να μην έχεις εντοπίσει αλλά θα πρέπει σύντομα. Είναι ένα μικρό στολίδι με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και άγρια βλάστηση που φτάνει ως τη θάλασσα.

Με το που πατήσεις το πόδι σου σε αυτό το νησί θα καταλάβεις γιατί είναι ξεχωριστό. Ξεκίνα τη βόλτα σου από το κέντρο του Μύτικα. Το κέντρο κάθε χωριού εξάλλου σου δείχνει το χαρακτήρα του. Εκεί θα δεις καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα όμορφα σοκάκια. Θα χαλαρώσεις περπατώντας στο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και τα σκάφη αναψυχής. Εκεί μπορείς να κάνεις και τη στάση σου για φαγητό και φυσικά φρέσκο ψάρι, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Εκτός από την όμορφη μορφολογία του Μύτικα κα ιτην τοποθεσία του, υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Μακριά στο βουνό, σε ένα βράχο βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας. Θα σου κάνει εντύπωση με μιας η θέα του Μύτικα αλλά και τις τοιχογραφίες της.

Ο Μύτικας πρέπει να είναι η επιλογή σου αν θες ήρεμες διακοπές μπροστά στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.