Λευκάδα: Το νησί με τις εξωτικές παραλίες και τα τιρκουάζ νερά

Λευκάδα: Το νησί με τις εξωτικές παραλίες και τα τιρκουάζ νερά

Εντυπωσιάζουν τα όμορφα ορεινά χωριά

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της χώρας λόγω των ιδιαίτερων παραλιών που διαθέτει. Η Λευκάδα είναι ένας εύκολος προορισμός καθώς δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε πλοίο για να επισκεφθεί το νησί αφού μπορεί να πάει οδικώς.

Οι μαγευτικές παραλίες με τα τιρκουάζ νερά

Το τιρκουάζ  χρώμα της θάλασσας τραβά τα βλέμματα όλων όπως και η χρυσή άμμος. Είναι πραγματικά διαμάντια με πεντακάθαρα νερά και χρυσή άμμο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί κάθε χρόνο ψηφίζονται ως οι καλυτερες, οχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και σε ολο το κόσμο. Και τις δύο θα τις βρεις 45-47 χιλιομετρα από την πόλη, νοτιοδυτικά του νησιού. Και σίγουρα μια επίσκεψη στη Λευκάδα δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν κολυμπήσεις στα βραβευμένα νερά του Πόρτο Κατσίκι. Εξίσου εντυπωσιακή και προσβάσιμη με καραβάκι είναι και η παραλία Εγκρεμνοί όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Ακόμη εντυπωσιάζουν το Κάθισμα, δίπλα στο χωριό Άγιος Νικήτας, το Αγιοφύλι κοντά στη Βασιλικη και ο Μύλος διπλα στον Αγιο Νικήτα. Εντυπωσιακή είναι η παραλία Γύρα-Μύλοι-Αγιος Γιάννης αλλά και το Καλαμίτσι. Ο Μικρός Γυαλός στον Πόρο με χοντρό βότσαλο και ο Γυαλός στο Αθάνι μπορεί να είναι, επίσης, ανάμεσα στις επιλογές σου.

Εκτός όμως από τις αμμώδεις. εξωτικές παραλίες, η Λευκάδα έχει και ορεινή ομορφιά την οποία αξίζει να ανακαλύψεις. Τα ορεινά χωριά είναι διάσπαρτα ανάμεσα σε ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια. Ένα από αυτά είναι η γραφική Εξάνθεια. Από εκεί θα θαυμάσεις το ατελείωτο μπλε από ψηλά και μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ακόμη και παραπέντε, καταλήγοντας στην παραλία. Μια πτήση που θα σου μείνει αξέχαστη. Εξίσου όμορφο χωριό είναι και η Καρυά με την πλακόστρωτη πλατεία, τα πλατάνια και τα παραδοσιακά κεντήματα αλλά και η Εγκλουβή με τις ονομαστές φακές.

Πώς θα φτάσεις

Για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα θα χρειαστεί να οδηγήσει 3,5-4 ώρες κάνοντας και στάσεις. Ουσιαστικά θα πας μέσω Αθηνών-Πατρών και γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ακολουθώντας έπειτα τις πινακίδες για την πλωτή γέφυρα. Η Λευκάδα καθώς απέχει από την Αθήνα 350 χιλιόμετρα και το ταξίδι είναι γενικά εύκολο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube.