Ο κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους με τα τρελά νερά

Ο κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους με τα τρελά νερά

Είναι μέσα στις 7 από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης

Είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός για  μονοήμερη εκδρομή μακριά από την Αθήνα.

Εκεί θα περάσεις χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα και θα ξεχαστείς χωρίς να έχεις διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να τη βρεις.

Η Χαλκίδα τα έχει όλα. Μπορείς να περάσεις καλά είτε πας με φίλους είτε με οικογένεια σε μια απλή αλλά γεμάτη βόλτα στη Χαλκίδα, ενώ είναι μία από τις 7 από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Τη Χαλκίδα την αποκαλούν και πόλη των νερών και όχι άδικα μιας εκεί συμβαίνει το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό του Eυρίπου.

Είναι μια σύγχρονη πόλη στην οποία όμως θα βρεις και πολλές γραφικές γωνιές. Μεταξύ αυτών είναι οι μεγαλοπρεπείς ναοί, ο παραλιακός πεζόδρομος και τα νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ θα βρεις επίσης πολλά μαγαζιά για καφέ και φαγητό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Το φαινόμενο με τα «τρελά νερά» που σε αφήνει άφωνο

Το φαινόμενο των τρελών νερών είναι ιδιαίτερα φημισμένο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για το μοναδικό και εντυπωσιακό φαινόμενο του Ευρίπου. Αν σταθείς εκεί και το παρατηρήσεις θα δεις ότι τα νερά του διαύλου που έχει πλάτος 39 μέτρα και μήκος 40 μέτρα κάθε έξι ώρες αλλάζουν φορά και κινούνται μία προς το Βορρά και μία προς το Νότο. Κάποιες μέρες του μήνα, μάλιστα, μπορεί να αλλάξουν φορά ακόμη και 14 φορές μέσα στο ίδιο 24ωρο! Αυτό το άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο αυτό οφείλεται στη διαφορά στάθμης του νερού μεταξύ βόρειου και νότιου Ευβοϊκού.