Αλλαγές στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας – Τι θα γίνει με τα ελληνικά νησιά

Αλλαγές στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας – Τι θα γίνει με τα ελληνικά νησιά

Εντός της ημέρας οι σχετικές ανακοινώσεις

Σε αλλαγές όσον αφορά στην «πράσινη λίστα» αναμένεται να προχωρήσει εντός της ημέρας η Βρετανία, επικαιροποιώντας τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που θεωρούνται υγειονομικά ασφαλείς για τους βρετανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με το BBC, στην ταξιδιωτική βιομηχανία υπάρχουν πληροφορίες ότι ισπανικά και ελληνικά νησιά, καθώς και η Μάλτα, είναι κάποιοι από τους προορισμούς που αναμένεται να μπουν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί πολλές πιέσεις τόσο από βουλευτές του όσο από παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να διευρύνει την «πράσινη λίστα», η οποία περιλαμβάνει για την ώρα μόλις 12 κράτη και εδάφη.

Οι αφίξεις στη Βρετανία από αυτές τις χώρες έχουν υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ, ενώ όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας» (όπως και η Ελλάδα για την ώρα), στην οποία υπάγονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, έχουν υποχρέωση υποβολής σε τρία τεστ και σε δεκαήμερη απομόνωση κατ' οίκον.

Τα ελληνικά νησιά που αναμένεται να μπουν στην «πράσινη λίστα»

O Ρόμπερτ Μπόιλ, πρώην διευθυντής στρατηγικής στη μητρική εταιρεία IAG της British Airways, προβλέπει ότι ένας αριθμός αγαπημένων προορισμών θα προστεθεί στην «πράσινη λίστα».

«Φαίνεται ακόμη πολύ πιθανό ότι ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα δεν θα καταφέρουν να μπουν στην πράσινη λίστα, πολλά νησιά τους θα τα καταφέρουν, λόγω χαμηλότερου αριθμού κρουσμάτων και περισσότερων εμβολιασμών σε σχέση με την ενδοχώρα», σημειώνει σε μια ανάρτησή του σε blog.

«Η Μάλτα, η Φινλανδία και η Σλοβακία είναι ασφαλή στοιχήματα, με βάση τα υψηλά ποσοστά των τεστ και τον χαμηλό αριθμό των περιπτώσεων που αναφέρονται», συμπληρώνει.

Ο Πολ Τσαρλς του The PC Agency περιμένει προσθήκες στην πράσινη λίστα ελληνικών νησιών, όπως η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Κως, νησιών της Καραϊβικής, καθώς και τη Μάλτα και τη Φινλανδία.