Καλωσορίζοντας το «Αύριο» μέσα από τις 14 νέες πύλες εισόδου

Καλωσορίζοντας το «Αύριο» μέσα από τις 14 νέες πύλες εισόδου

Τα 14 αναβαθμισμένα περιφερειακά αεροδρόμια είναι πλέον έτοιμα να υποδεχθούν Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες

Με φόντο τον εμβληματικό νέο Τερματικό Σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκαν τα 14 καινούρια και αναβαθμισμένα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Το Άκτιο, η Ζάκυνθος, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος και τα Χανιά διαθέτουν πλέον αεροδρόμια με υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες της διεθνούς τους ακτινοβολίας. Λειτουργώντας ως σύγχρονες πύλες εισόδου στη χώρα, τα 14 αεροδρόμια ενισχύουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των υποδομών της Ελλάδας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τον Τουρισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ώρα 20:10, λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Είναι η ώρα που το φως του, δημιουργεί τους πιο θερμούς και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Σκηνοθέτες και φωτογράφοι αποκαλούν αυτή τη στιγμή της ημέρας «μαγική ώρα»- το τέλειο φόντο για τον νέο τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου «Μακεδονία». Για λίγο, το εμβληματικό κτήριο μοιάζει με φάρο. Ένας φάρος αισιοδοξίας και περηφάνιας. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια προβάλλουν το ένα μετά το άλλο μέσα από οθόνες στημένες κατά μήκος της σκηνής. Οι άνθρωποί τους, οι εργαζόμενοι δηλαδή σε αυτά, παίρνουν ρόλο πρωταγωνιστή, καλωσορίζοντας τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες στο Αύριο.


Η εκδήλωση Καλωσορίζουμε το Αύριο μπροστά στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Στο βήμα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός. Υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων παρακολουθούν την εκδήλωση των εγκαινίων, μαζί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κόσμου και των μεταφορών.. Όλοι μοιάζουν να συμφωνούν: Η Ελλάδα έχει μέσα της τεράστια δυναμική.

Το σκηνικό της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακό, με την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου σε ρόλο παρουσιάστριας και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να εφαρμόζονται αυστηρά από όλους τους προσκεκλημένους. Ακόμη πιο εντυπωσιακοί όμως είναι οι αριθμοί που συνθέτουν αυτή την επένδυση, τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα.


Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της επένδυσης των 440 εκατ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

To συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της διαχειρίστριας εταιρείας ξεπερνά τα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων απαιτήθηκαν από αυτά τα 440 εκατ. ευρώ.

Οι αλλαγές που έχουν προκύψει μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα έργων στα αεροδρόμια δίνουν την αίσθηση της απόλυτης μεταμόρφωσης. Μιας μεταμόρφωσης που παρά την πανδημία, τις υψηλές απαιτήσεις και τις τεχνικές δυσκολίες, ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση, που αποτελεί και παγκόσμιο ρεκόρ, είναι ότι για πρώτη φορά λαμβάνουν χώρα, τόσο μεγάλης κλίμακας έργα, παράλληλα σε 14 αεροδρόμια και μάλιστα χωρίς να διακοπεί η λειτουργία τους.


Πανοραμικό πλάνο από την εκδήλωση στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μακεδονία


Μεγαλύτερη δυναμικότητα και ασφάλεια – Περισσότερες ανέσεις με κέντρο την ταξιδιωτική εμπειρία

Κατασκευή πέντε νέων, σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις και τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ο κορμός των έργων που ολοκληρώθηκαν στα 14 αεροδρόμια απελευθερώνει τη δυνατότητα των 14 ελληνικών προορισμών να υποδεχθούν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επιβατών και πτήσεων, και κυρίως να τους υποδεχθούν με νέες υπηρεσίες, περισσότερες ανέσεις και ασφάλεια.

Μεγαλύτερα κατά 100.000 τ.μ. συνολικά, πλέον όλα τα αεροδρόμια διαθέτουν συστήματα διαχείρισης αποσκευών, τελευταίας τεχνολογίας. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στην εμπειρία. Πλέον η πρώτη, αλλά και η τελευταία εικόνα κάθε ταξιδιώτη στα αεροδρόμια θα συνοδεύεται από μια νέα, αναβαθμισμένη εμπειρία, αντάξια της φήμης των 14 μοναδικών ελληνικών προορισμών που εξυπηρετούν.


Φωτογραφία από την εκδήλωση Καλωσορίζουμε το Αύριο μπροστά στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μακεδονία Θεσσαλονίκη

 

Η «μαγική ώρα» για την Ελλάδα

Τα παράλληλα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων, μπορεί να άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία η απόσταση εκμηδενίστηκε και οι 14 προορισμοί ήρθαν κοντά. Αυτό που κυριάρχησε, ωστόσο, ήταν ο συμβολισμός.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Χρήστος Κοπελούζος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου, ο Dr. Stefan Schulte, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport AG και ο κ. Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece εγκαινίασαν τα 14 αεροδρόμια με το «πάτημα» ενός κουμπιού που «άνοιξε τις πόρτες» των νέων αναβαθμισμένων αεροδρομίων. Η επένδυση στα 14 αεροδρόμια λειτουργεί ως ένα διεθνές κάλεσμα για νέες επενδύσεις, αλλά και ως απόδειξη μιας χώρας που έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Οι διοργανωτές μπορεί να επέλεξαν αυτή τη «μαγική ώρα», για να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, όμως η στιγμή είναι ιδανική για ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα ίσως είναι η «μαγική ώρα» για την Ελλάδα προκειμένου να αποδείξει πως το Αύριο της ανήκει.


Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Χρήστος Κοπελούζος, ο Dr Stefan Schulte και ο κ. Alexander Zinell πραγματοποιούν τα εγκαίνια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.