Η κρυστάλλινη παραλία δίπλα στην Αθήνα που ενέπνευσε τον Άγγελο Σικελιανό

Η κρυστάλλινη παραλία δίπλα στην Αθήνα που ενέπνευσε τον Άγγελο Σικελιανό

Πώς θα καταφέρεις να την βρεις

Υπάρχουν πολλές παραλίες κοντά στην Αθήνα αλλά και εκτός Αττικής κοντά σε αυτήν που μπορούν να σου προσφέρουν τη δροσιά και τη χαλάρωση που χρειάζεσαι για λίγες ώρες. Κάποιες από αυτές σίγουρα ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και για το γεγονός ότι φτάνοντας εκεί μπορεί να νομίζεις άνετα ότι βρίσκεσαι σε νησί. Μια από αυτές είναι παραλία δίπλα στην Αθήνα η οποία πνίγεται στο πράσινο και βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Μάλιστα η ίδια η παραλία αλλά και η περιοχή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Άγγελο Σικελιανό. Είναι η παραλία Πευκιάς η οποία απολαμβάνει το προνόμιο να βρίσκεται στο ομώνυμο κατάφυτο δάσος του Πευκιά. Ένα πραγματικό όνειρο. Ο Κορινθιακός κόλπος διαθέτει παραλίες διαμάντια για μονοήμερη απόδραση και ο Πευκιάς είναι σίγουρα μία από αυτές.

Παραλία Πευκιάς: Η κρυστάλλινη παραλία δίπλα στην Αθήνα που ενέπνευσε τον Άγγελο Σικελιανό
Η παραλία Πευκιάς βρίσκεται σε απόσταση μόλις 120 χιλιομέτρων από την Αθήνα πράγμα το οποίο την καθιστά μια πολύ καλή επιλογή αν θες να πας μια εναλλακτική μονοήμερη στην Πελοπόννησο. Τα νερά της είναι πολύ καθαρά και σχετικά ρηχά ενώ το περιβάλλον γύρω θα σε μαγέψει. Αυτό οφείλεται όπως είπαμε και νωρίτερα στο πανέμορφο και καταπράσινο δάσος του Πευκιά το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία. Οι εικόνες από ψηλά μπορούν να σου δώσουν μια πρώτη γεύση αυτών που θα αντικρίσεις όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Για να καταλάβεις πού ακριβώς βρίσκεται, μπορείς να υπολογίσεις ότι είναι σε ένα σημείο ανάμεσα στο Ξυλόκαστρο και την Συκιά. Αν θες να δεις συγκεκριμένα το σημείο για να έχεις ευκολότερη πρόσβαση, συμβουλέψου τους Google Maps. Το άσος είναι σίγουρο ότι σου προσφέρει αυτή τη δροσιά που αναζητάς αλλά και τη γαλήνη. Σαν να έχεις φύγει πολύ μακριά από την Αθήνα. Αλλά στην πραγματικότητα έχεις κάνει μόνο μια ώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το σημείο αυτό αλλά και γενικά η ακτογραμμή του Κορινθιακού έχει χαρακτηριστεί από τον Κώστα Καρυωτάκη ως το «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας». Για την παραλία του Πευκιά, μάλιστα, και την ευρύτερη περιοχή έχει ειπωθεί ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του Άγγελου Σικελιανού.

Πάρε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού Άγγελος Αρναουτέλης στο Youtube.

Μπάνιο στις παραλίες της Πελοποννήσου

Ακόμη και διανύοντας μια απόσταση μόλις μιας ώρας, μπορείς να βρεθείς σε παραλίες μοναδικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο. Οι παραλίες του Κορινθιακού όπως είπαμε είναι εγγυημένη λύση και πολύ κοντά. Μια ιδανική αμμουδιά για ολοήμερο μπάνιο με φόντο τον Κορινθιακό είναι και η παραλία του Διακοπτού. Αν τώρα επιλέξεις να κάνεις πολυήμερες διακοπές στην Πελοπόννησο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μεταξύ άλλων τη φημισμένη Βοϊδοκοιλιά αλλά και την παραλία που έχει κρυμμένη στα νερά της μια βυθισμένη αρχαία ελληνική πολιτεία. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα η παραλία Πευκιάς είναι μόνο η αρχή για μια μεγάλη καλοκαιρινή εξερεύνηση.