Το διαμάντι με τα κρυστάλλινα νερά που μαγεύει τους λουόμενους

Το διαμάντι με τα κρυστάλλινα νερά που μαγεύει τους λουόμενους

Η παραλία του Ιονίου που κόβει την ανάσα με την ομορφιά της

Δεν είναι τυχαία η παραλία – σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς. Είναι ένα αληθινό διαμάντι στο Ιόνιο με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια παραλία. Δεν αποκαλείται τυχαία «μικρό κομμάτι του ουρανού». Ο λόγος για την ελληνική παραλία Μύρτος, μια από τις πιο γνωστές αν όχι η γνωστότερη παραλία στην Κεφαλονιά.

Η παραλία του Μύρτου, το «μικρό κομμάτι του ουρανού»

Η παραλία του Μύρτου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει 8 χιλιόμετρα από την Αγία Ευφημία και περίπου 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv ότι η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς. Έχει, βέβαια, κάθε χρόνο Γαλάζια Σημαία από τον ΕΟΤ και αν βρεθείς εκεί μάλλον θα καταλάβεις το γιατί. Αν δεις, μάλιστα, την ελληνική αυτή παραλία από ψηλά σου κόβεται η ανάσα και σίγουρα σου προκαλεί δέος.

Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο. Θα δεις καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα. Κι όταν πια κατεβεί κανείς κι έρχεται αντιμέτωπος με το απέραντο γαλάζιο, μαγεύεται. Είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, με ή χωρίς κύμα και η ηρεμία που σου αποπνέει το μέρος. Ακόμη κι αν δε θες να κάνεις μπάνιο, αρκεί να περπατήσεις δίπλα στο κύμα.

Μια ελληνική παραλία – όνειρο

Δεν είναι σίγουρα εύκολο να περιγράψεις με λόγια τα όσα θα αντικρίσεις εκεί. Μπορείς να απολαύσεις χαλαρές στιγμές από το πρωί ως το βράδυ. Ιδιαίτερη εμπειρία το να μείνεις ώσπου να δύσει ο ήλιος και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί επισκέπτονται την Κεφαλονιά για να δουν και να απολαύσουν τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά της. Από το χρώμα της εξάλλου έχει μείνει να την ονομάζουν «μικρό κομμάτι του ουρανού». Έχει, επίσης, επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως η ωραιότερη παραλία της Μεσογείου και έχει περιληφθεί στον κατάλογο των ωραιότερων παραλιών του πλανήτη.

Οι διαστάσεις της είναι τεράστιες και χρειάζονται περισσότερο από 15 λεπτά για να περπατήσει κάποιος από την μια άκρη του στην άλλη! Το σίγουρο είναι ότι αυτά θα είναι μερικά από τα ωραιότερα λεπτά της ζωής σου.